Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αβεβαιότητα μετά την απόφαση της εταιρείας να αναστείλει την παραγωγή του

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αβεβαιότητα μετά την απόφαση της εταιρείας να αναστείλει την παραγωγή του
Johnson & Johnson istock

Την αναστολή της παραγωγής του μονοδικού εμβολίου για τον κορονοϊό στο μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής στην Ολλανδία φέρεται να αποφάσισε η εταιρεία.

Την αναστολή της παραγωγής του μονοδικού εμβολίου για τον κορονοϊό στο μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής στην Ολλανδία, φέρεται να προχώρησε “αθόρυβα” λίγο πριν την έλευση του 2022 η Johnson & Johnson όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ των New York Times, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν την απόφαση.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η διακοπή στην παραγωγή των εμβολίων από την εταιρία είναι προσωρινή, καθώς το εργοστάσιο στο Λέιντεν αναμένεται να αρχίσει να παράγει ξανά το μονοδοσικό εμβόλιο στο μέλλον, χωρίς να προσδιορίζεται το πότε.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, η εγκατάσταση στην ολλανδική πόλη παρασκευάζει ένα πειραματικό αλλά δυνητικά πιο κερδοφόρο εμβόλιο για κάποιον άλλον ιό, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η αναστολή λειτουργίας θα έχει αντίκτυπο στις προμήθειες εμβολίων, με την ίδια την εταιρεία πάντως να διατείνεται πως έχει μεγάλο απόθεμα.

Η απόφαση αυτή πάντως πιθανότατα θα μειώσει την προσφορά του προϊόντος της Johnson & Johnson κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις, ενώ άλλες εγκαταστάσεις για την παραγωγή του εμβολίου δεν έχουν τεθεί ακόμη σε λειτουργία, είτε δεν έχουν λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για εμφιάλωση των εμβολίων.

Την ίδια ώρα, το εμβόλιο της J&J, με το όνομα Janssen, που παράγεται από την Janssen Biotech, θυγατρική της Johnson & Johnson, παραμένει το εμβόλιο επιλογής για τις φτωχότερες χώρες που εξαρτώνται από αυτό για να τις βοηθήσει να καταπολεμήσουν την πανδημία.

Πιο πλούσιες χώρες όπως οι ΗΠΑ έχουν προτιμήσει τη Moderna και την Pfizer επειδή και τα δύο εμβόλια φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικά κατά των παραλλαγών του κορονοϊού. Δεδομένου, όμως, ότι απαιτείται μόνο μία δόση του εμβολίου της J&J, αυτό παραμένει η λιγότερο δαπανηρή επιλογή από τα αντίστοιχα διπλής δόσης εμβόλια, ενώ είναι ευκολότερο να χορηγηθεί, καθιστώντας το δημοφιλές στις πιο φτωχές χώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα