Εμβόλιο Sputnik V: Πάνω από 3000 θα το δοκιμάσουν στην Ουγγαρία

Εμβόλιο Sputnik V: Πάνω από 3000 θα το δοκιμάσουν στην Ουγγαρία
Εθελοντές κάνουν το εμβόλιο Sputnik V AP

Από 3.000 έως 5.000 Ούγγροι μπορεί να συμμετάσχουν στις δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Περίπου 3.000 έως 5.000 Ούγγροι μπορεί να συμμετάσχουν σε κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik V εναντίον της Covid-19, ανέφερε στο Facebook ο Ούγγρος υπουργός Ανθρωπίνων Πόρων Μίκλος Κάσλερ.

Τα σχεδία της Ουγγαρίας να διενεργήσει δοκιμές και πιθανόν να παραγάγει το ρωσικό εμβόλιο, ένα χωρίς προηγούμενο βήμα για ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν προστεθεί στις υπάρχουσες τριβές με τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με βάση τους κανόνες της ΕΕ, το Sputnik V πρέπει να λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) προτού προωθηθεί σε οποιοδήποτε από τα 27 κράτη μέλη, ανέφερε ο EMA.

Η Μόσχα άρχισε να χορηγεί από προχθές, Σάββατο, μέσω 70 κλινικών εμβόλια του Sputnik V εναντίον της COVID-19 προς τις πιο εκτεθειμένες ομάδες, στον πρώτο μεγάλη κλίμακας εμβολιασμό στη Ρωσία εναντίον της ασθένειας, ανέφερε η ομάδα κρούσης της πόλης για τον κορονοϊό.

Ο Κάσλερ είπε πως μια ουγγρική αντιπροσωπεία ιατρικών ειδικών έλαβε «λεπτομερή ενημέρωση» για το ρωσικό εμβόλιο στη Μόσχα, και παρατήρησε «πως το εμβόλιο κατασκευάζεται με την τελευταία τεχνολογία και [σύμφωνα] με τα πρωτοκόλλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου μήνα πως η Ρωσία θα επέτρεπε σε Ούγγρους γιατρούς να παρακολουθήσουν τη διαδικασία κατασκευής και τους εργαστηριακούς ελέγχους για το εμβόλιό της εναντίον της COVID-19.

Η Ρωσία θα μπορούσε να στείλει κάποια ποσότητα εμβολίων στη Βουδαπέστη ακόμη κι αυτόν τον μήνα.

Η Ουγγαρία έχει εξασφαλίσει επίσης τουλάχιστον 12 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από δυτικές φαρμακευτικές εταιρίες και βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κίνα και το Ισραήλ για πιθανές αποστολές εμβολίων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα