Ένα “λαμπερό αντικείμενο” εντόπισε στον Άρη το Curiosity

default image

Ένα "λαμπερό αντικείμενο", πιθανότατα ένα σπασμένο κομμάτι του, εντόπισε στον Άρη το ρομπότ Curiosity

Το ρομποτικό σκάφος Curiosity ανακάλυψε ένα “λαμπερό αντικείμενο” στο έδαφος του Άρη, το οποίο όμως ενδέχεται να μην είναι παρά ένα κομμάτι του ίδιου που έχει σπάσει, όπως έγινε γνωστό από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία Nasa.

“Η ομάδα που ασχολείται με το Curiosity αποφάσισε να μην χρησιμοποιηθεί το ρομποτικό μπράτσο του στις 8 Οκτωβρίου καθώς εντοπίστηκε στο έδαφος ένα λαμπερό αντικείμενο, που μπορεί να είναι ένα τμήμα του ρομπότ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Nasa.

“Το Curiosity τραβάει κι άλλες φωτογραφίες του αντικειμένου ώστε να βοηθήσει την ομάδα να εκτιμήσει τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα υπάρχουν στη διαδικασία λήψης δειγμάτων” από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.

Η αποστολή του ρομποτικού σκάφους, διαρκείας δύο ετών, είναι να εξερευνήσει τον Άρη και να προσπαθήσει να διαπιστώσει αν στο παρελθόν υπήρχαν στον πλανήτη συνθήκες κατάλληλες για να συντηρήσουν ζωή. Το Curiosity προσεδαφίστηκε στον Άρη στις 6 Αυγούστου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της διαπλανητικής εξερεύνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα