Ένα μικρό βήμα για το Curiosity…

default image

Το Curiosity συνεχίζει το ταξίδι του στον κόκκινο πλανήτη και εντυπωσιάζει με τις φωτογραφίες που στέλνει στη Γη. Το αποτύπωμα της ρόδας του και η σύγκριση με τον Armstrong (Pics)

Μετά τις πρώτες έγχρωμες, υψηλής ποιότητας, φωτογραφίες από τον Άρη, το Curiosity ”επικοινωνεί” και πάλι με τη Γη, στέλνοτας ένα εντυπωσιακό αποτύπωμα της ρόδας του εξάτροχου ρόβερ στην επιφάνεια του Άρη.

Η φωτογραφία εντυπωσιάζει και φέρνει στη μνήμη τη θρυλική, πλέον, εικόνα από το αποτύπωμα του πρώτου βήματος του Neil Armstrong στη Σελήνη στις 20 Ιουλίου 1969.

 

Η διαφορά μεταξύ των δυο αποτυπωμάτων είναι ότι αυτό της Σελήνης θα παραμείνει αναλλοίωτο για εκατομμύρια χρόνια, καθώς στη Σελήνη δεν υπάρχει ατμόσφαιρα, ενώ το αποτύπωμα στον Άρη θα εξαφανιστεί σε περίπου δυο χρόνια, όπως  έγινε με τα αποτυπώματα του παλαιότερου διαστημικού ρόβερ Spirit.

Το ρομπότ Curiosity, το οποίο προσεδαφίσθηκε στον Άρη στις αρχές Αυγούστου, έχει ήδη ταυτοποιήσει το πρώτο πέτρωμα, μεγέθους γροθιάς, ενώ έχει ανακαλύψει ενδείξεις πως κάποτε έτρεχε νερό στον πλανήτη, γεγονός που επιβεβαιώνει προηγούμενες ανάλογες εκτιμήσεις.

Όλα τα αποτελέσματα των επιτόπιων αναλύσεών του και το υλικό των 17 καμερών του θα στέλνονται στη Γη μέσω των κεραιών που το όχημα – εργαστήριο διαθέτει, ενώ παράλληλα θα δέχεται από τους επιστήμονες στη Γη συνεχώς νέες εντολές για το πού θα κατευθυνθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα