Ένας νεκρός και πάνω από 60 τραυματίες σε συγκρούσεις στη Γάζα

Ένας νεκρός και πάνω από 60 τραυματίες σε συγκρούσεις στη Γάζα
Israeli police officers try to remove a Palestinians flag from Palestinian women protesting outside the Damascus Gate in Jerusalem Old City, Thursday, Dec. 7, 2017. Clashes between hundreds of Palestinian protesters and Israeli troops erupted across the West Bank on Thursday while demonstrators in Gaza burned posters of President Donald Trump and Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, as well as Israeli and U.S. flags. (AP Photo/Ariel Schalit) AP

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα κοντά στα σύνορα της Γάζας

Ένας παλαιστίνιος διαδηλωτής σκοτώθηκε και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην Δυτική Όχθη και την Λωρίδα της Γάζας.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους κατά την δεύτερη “Μέρα Οργής”, μετά την απόφαση του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Σε 3.000 υπολογίζεται ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις σε όλη την Δυτική Όχθη.

Οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με πυρά, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα στις πέτρες και τις μολότοφ των διαδηλωτών.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων.

 «Στη διάρκεια των ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανακάλεσε την ανακοίνωση που είχε κάνει νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με την οποία ένας δεύτερος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της αναγνώρισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως ο άνδρας, που τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα, εξακολουθεί να είναι εν ζωή, αν και η κατάστασή του είναι απελπιστική. Ο εκπρόσωπός του υπουργείου, Ασράφ αλ-Κούντρα, εξήγησε πως ο νεαρός Παλαιστίνιος, η καρδιά του οποίου είχε σταματήσει να κτυπά, είχε κηρυχθεί νεκρός αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες: haarezt, ΑΜΠΕ  Φωτογραφία:AP Photo/Ariel Schalit

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα