Ενισχυμένος στην Κούβα ο τυφώνας Ίρμα

Ενισχυμένος στην Κούβα ο τυφώνας Ίρμα
This photo provided by Caribbean Buzz shows the destruction left in the wake of Hurricane Irma Friday, Sept. 8, 2017, in the U.S. Virgin Islands The death toll from Hurricane Irma has risen to 22 as the storm continues its destructive path through the Caribbean. The dead include 11 on St. Martin and St. Barts, four in the U.S. Virgin Islands and four in the British Virgin Islands. There was also one each in Barbuda, Anguilla, and Barbados. The toll is expected to rise as rescuers reach some of the hardest-hit areas. (Caribbean Buzz via AP) AP

Επί κουβανικού εδάφους βρίσκεται ο τυφώνας, που έχει σκορπίσει τον θάνατο στην Καραϊβική. Συλλυπητήρια Τραμπ σε Μακρόν

Ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος ενισχύθηκε και πάλι, φθάνοντας στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 260 χιλιομέτρων την ώρα, άρχισε να πλήττει το έδαφος της Κούβας στις 06:00 (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Το φαινόμενο μετακινείται κατά 20 χιλιόμετρα την ώρα, διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι του NHC.

Ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος στοίχισε ήδη τη ζωή σε 19 ανθρώπους κατά το πέρασμά του από την Καραϊβική, έφθασε στην Κούβα από το αρχιπέλαγος του Καμαγουέι. Το μάτι του κυκλώνα βρίσκεται 190 χλμ. από την κουβανική πόλη Καϊβαριέν και περίπου 480 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαϊάμι της Φλόριντας, σύμφωνα με το NHC.

Συλλυπητήρια Τραμπ σε Μακρόν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε την Παρασκευή στον ομόλογό του της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για «τις ανθρώπινες απώλειες» στα νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου και του Αγίου Μαρτίνου από το πλήγμα του κυκλώνα Ίρμα.

Ο Τραμπ «εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις καταστροφές και τις ανθρώπινες απώλειες» και προσέφερε την «υποστήριξή του στη γαλλική κυβέρνηση αυτή την τραγική ώρα», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Ο κυκλώνας Ίρμα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, ενώ άλλοι επτά αγνοούνται, στο γαλλικό τμήμα του Αγίου Μαρτίνου, σύμφωνα με έναν ακόμη προσωρινό απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι νομαρχιακές αρχές. Ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί. Εξάλλου, άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ολλανδικό τμήμα του νησιού.

(Φωτό: Caribbean Buzz via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα