Ενώπιον του Κογκρέσου ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ

White House senior adviser Jared Kushner listens to translation as Chinese Vice Premier Wang Yang speaks during the opening of the U.S.-China Comprehensive Economic Dialogue, Wednesday, July 19, 2017, at the Treasury Department in Washington. (AP Photo/Jacquelyn Martin)
White House senior adviser Jared Kushner listens to translation as Chinese Vice Premier Wang Yang speaks during the opening of the U.S.-China Comprehensive Economic Dialogue, Wednesday, July 19, 2017, at the Treasury Department in Washington. (AP Photo/Jacquelyn Martin) AP

Ο Τζάρεντ Κούσνερ γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ θα καταθέσει ενώπιον του Κονγκρέσου αύριο και την Τρίτη, σχετικά με τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία που βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός και στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών στις επιτροπές του Κογκρέσου που ερευνούν πιθανές επαφές μεταξύ της Ρωσίας και μελών του επιτελείου της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ θα καταθέσει αύριο ενώπιον της επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας σύμφωνα με τον συνήγορό του και στη συνέχεια την Τρίτη στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Θα ερωτηθεί σχετικά με τις επαφές με Ρώσους κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ανάμεσά τους ο διοικητής μεγάλης ρωσικής τράπεζας, ο πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον και μία ρωσίδα δικηγόρος που συνάντησε ο μεγάλος γιος του Ντόναλντ Τραμπ και ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας τον Ιούνιο 2016.

«Θέλουμε να μάθουμε εάν αυτές οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και αν υπάρχουν και άλλες», δήλωσε ο Ανταμ Σιφ, δημοκρατικός της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Χωρίς αμφιβολία, θα πρόκειται για την πρώτη από σειρά συναντήσεων», είπε.

Ο νέος διευθυντής ενημέρωσης του Λευκού Οίκου Αντονι Σκαραμούτσι εξέφρασε, με δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, την επιθυμία να είναι «η τελευταία φορά που θα είναι υποχρεωμένος να μιλήσει για την Ρωσία».

Όσο για τον Ντόναλντ Τζούνιορ και τον Πολ Μάναφορτ, τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του καμπάνιας, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την επιτροπή δικαιοσύνης της Γερουσίας για να δώσουν την δική τους εκδοχή των γεγονότων στους γερουσιαστές.

Και οι δύο διαπραγματεύονται για να δώσουν στην επιτροπή κάθε έγγραφο σχετικό με τις επαφές τους με την Ρωσία και για να καθορίσουν τις παραμέτρους της κατάθεσής τους ενώπιον της επιτροπής, αρχικά ιδιωτικά, πριν από μία ενδεχόμενη δημόσια ακρόαση, σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο μελών της επιτροπής, του ρεπουμπλικανού Τσακ Γκράσλεϊ και της δημοκρατικής Νταϊάν Φάινστάιν.

Μία συνεδρίαση για την Ρωσία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη στην επιτροπή Δικαιοσύνης, αλλά η συμμετοχή των δύο ανδρών που έχουν προσκληθεί δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η επιτροπή μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη για τους αναγκάσει να παρευρεθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AP Photo/Jacquelyn Martin)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Απόλυτη διαφάνεια': Ο Σκαραμούτσι διέγραψε ενοχλητικά για τον Τραμπ tweets του

Ο Τραμπ τα βάζει με τον ειδικό εισαγγελέα μέσω Twitter

Η μυστική συνομιλία Τραμπ - Πούτιν κι ο διερμηνέας που δεν μιλούσε ρωσικά

SHARE:

24Media Network