Ενρίκο Λέτα: “Θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση, η Ιταλία δεν θα εγκαταλείψει τις ευρωπαϊκές αρχές”

Ενρίκο Λέτα: “Θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση, η Ιταλία δεν θα εγκαταλείψει τις ευρωπαϊκές αρχές”
Ενρίκο Λέτα ap

Σε σκληρή αντιπολίτευση περνά ο πρώην πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα μετά το αποτέλεσμα των εκλογικών εκλογών, σύμφωνα με δήλωσή του. Όπως ανακοίνωσε, δεν θα είναι υποψήφιος για Γραμματέας των Δημοκρατικών.

Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα δήλωσε πριν από λίγο ότι “το κόμμα του θα κάνει σκληρή αντιπολίτευση στη βαθιά αυτή δεξιά και η Ιταλία δεν θα εγκαταλείψει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες“.

“Η χώρα μας θα παραμείνει πιστή στο σύνταγμά της και στην ευρωπαϊκή της ταυτότητα”, τόνισε ο Λέτα προσθέτοντας πως η επόμενη κυβέρνηση αναμένεται ότι θα είναι η πιο δεξιά κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η χώρα του.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν τον ικανοποεί και ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την γραμματεία του κόμματός του την ερχόμενη άνοιξη.

“Πληρώσαμε το ότι παραμείναμε επί πολλά χρόνια στην κυβέρνηση, θα ξεκινήσει διάλογος με την κοινωνία και για την δημιουργία ευρύτατου προοδευτικού μετώπου”, είπε ο Λέτα.

Ο γραμματέας των Δημοκρατικών επέρριψε την ευθύνη για την πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι στο Κίνημα Πέντε Αστέρων του Τζουζέπε Κόντε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα