Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά του ρωσικού Airbus που συνετρίβη στο Σινά. Οι πρώτες εικόνες

default image

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus. Ερευνητές από Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία μεταβαίνουν στο Σινά, ενώ οι αιγυπτιακές αρχές εντόπισαν τα μαύρα κουτιά, που αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας (Pics & Vid)

Οι αιγυπτιακές αρχές εντόπισαν και ανέσυραν και τα δύο μαύρα κουτιά του ρωσικού αεροσκάφους που κατέπεσε σήμερα στην χερσόνησο του Σινά, γνωστοποίησε ο υπουργός πολιτικής αεροπορίας κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης τύπου.

Τα δύο μαύρα κουτιά, το ένα από τα οποία περιέχει τις παραμέτρους της πτήσης και το άλλο τις ηχογραφημένες συνομιλίες και τους θορύβους μέσα στο πιλοτήριο, περιέχουν δεδομένα που έχουν κρίσιμη σημασία για να βρεθούν τα αίτια της καταστροφής.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Σερίφ Ισμαήλ διευκρίνισε ότι ο στρατός έχει μέχρι στιγμής «μεταφέρει 129 σορούς» στο νεκροτομείο του Καΐρου και σε διάφορα άλλα νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής.





O πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ δήλωσε ότι είναι αδύνατο να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά ώσπου να ολοκληρωθεί η εξέταση του μαύρου κουτιού του αεροσκάφους, ωστόσο δεν πιστεύεται ότι υπήρξαν «παράνομες» ενέργειες που να οδήγησαν στη συντριβή του.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός επισήμανε σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες είναι πλέον σχεδόν μηδαμινές και ότι μια ομάδα Ρώσων ειδικών θα μεταβεί στην Αίγυπτο αργότερα σήμερα.

Η χώρα εξάλλου προετοιμάζεται προκειμένου να υποδεχθεί τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας.

Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Ερευνών και Αναλύσεων για την Ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας (BEA) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει αύριο στην Αίγυπτο δύο από τους ερευνητές της με τη συνοδεία έξι τεχνικών συμβούλων της Airbus προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες για το αεροπορικό δυστύχημα.

Επιπλέον θα μεταβούν στην χώρα δύο ερευνητές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γερμανίας (BFU), που θα εκπροσωπούν την κατασκευάστρια εταιρεία, και τέσσερις ερευνητές της αντίστοιχης υπηρεσίας της Ρωσίας (MAK), εκ μέρους της χώρας όπου ανήκε η αεροπορική εταιρεία, διευκρίνισε η BEA σε ένα δελτίο τύπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα