Επεισοδιακή διαμαρτυρία στην Κύπρο

Επεισοδιακή διαμαρτυρία στην Κύπρο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τα θύματα της ναυτικής βάσης. Διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και μπήκαν στο Προεδρικό Μέγαρο

Ξεχειλίζει η οργή του κυπριακού λαού για το τραγικό δυστύχημα, στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας, που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας όπου περίπου 3.000 κόσμου συγκεντρώθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των φονικών εκρήξεων.

Μετά την ολοκλήρωση της αναγγελίας των ονομάτων των θυμάτων ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων ξεκίνησε για το Προεδρικό, με πολλούς από τους πολίτες να κρατούν κεριά.

Σύμφωνα με το Sigmalive.com, όταν οι συγκεντρωθέντες έφτασαν έξω από το Προεδρικό, κάποιοι από αυτούς πέταξαν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις και πέτρες, και εκείνες απάντησαν με δακρυγόνα.

Στη συνέχεια τα πράγματα ξέφυγαν, με τους διαδηλωτές να σπάνε τον αστυνομικό κλοιό και να μπαίνουν στο προεδρικό. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών.

Αρκετή ώρα μετά ακολούθησε νέος γύρος με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ώστε να απομακρύνει τους πολίτες από τον χώρο.

Οι πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ζήτησαν την τιμωρία των υπευθύνων για την τραγωδία στη ναυτική βάση.

 

(Η φωτογραφία από το Sigmalive.com)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αδρανή υλικά για τον Παπακώστα τα κοντέινερ του θανάτου

Οργή και θρήνος για τη τραγωδία στη Κύπρο

SHARE: