Επί 23 χρόνια πραγματοποιούσε πτήσεις το μοιραίο Boeing που συνετρίβη στη Ρωσία

default image

Το Μπόινγκ που συνετρίβη στην πόλη Καζάν είχε χρησιμοποιηθεί επί 23 χρόνια από 7 εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες και η Air France

Το αεροσκάφος που συνετρίβη την Κυριακή στο αεροδρόμιο της ρωσικής πόλης Καζάν, είχε χρησιμοποιηθεί επί 23 χρόνια από 7 εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες η Air France και η Uganda Airlines, και το 2001 είχε ένα σοβαρό ατύχημα στη Βραζιλία, σύμφωνα με ΜΜΕ και μια εξειδικευμένη ιστοσελίδα.

Το Μπόινγκ 737-500 της ρωσικής εταιρείας Tatarstan, το οποίο είχε πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του το 1990, είχε αρχικά χρησιμοποιηθεί από τη γαλλική εταιρεία Euralair Horizons, η οποία δεν υφίσταται από το 2005 και στη συνέχεια απο την Air France για τρία χρόνια, σύμφωνα με τον ιστότοπο AirFleets.fr.

Ακολούθως το αεροσκάφος πέρασε στα χέρια της Uganda Airlines, η οποία το χρησιμοποίησε για πέντε χρόνια και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από την εταιρεία Rio Sul της Βραζιλίας, από τη ρουμανική Blue Air και από τη Bulgaria Air πριν την αγοράσει η ρωσική Tatarstan.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιτάρ-Τας, το οποίο επικαλέσθηκε τα ΜΜΕ της Βραζιλίας, τον Δεκέμβριο του 2001 και ενώ εκτελούσε πτήσεις για τη Rio Sul, το αεροσκάφος αυτό είχε ένα σοβαρό ατύχημα εν μέσω καταιγίδας κατά την προγείωσή του στο αεροδρόμιο Belo Horizonte της Βραζιλίας, κατά το οποίο ωστόσο δεν είχαν προκληθεί θύματα. Μετά το ατύχημα αυτό χρειάστηκε να γίνουν σημαντικές επισκευές πριν τεθεί εκ νέου σε λειτουργία.

Το αεροσκάφος, το οποίο προερχόταν από τη Μόσχα, συνετρίβη χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο της πόλης Καζάν και πήρε φωτιά. Οι 44 επιβάτες του, ανάμεσά τους μια 53χρονη Βρετανή και τα έξι μέλη του πληρώματός του, σκοτώθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα