Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα σπάνιο μωρό καρχαρία – φάντασμα

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα σπάνιο μωρό καρχαρία – φάντασμα
Φωτογραφία αρχείου iStock

Ένας νεοεκκολαφθείς καρχαρίας φάντασμα ανακαλύφθηκε από μια ομάδα επιστημόνων στα ανοικτά των ακτών της Νέας Ζηλανδίας.

Επιστήμονες από τη Νέα Ζηλανδία ανακάλυψαν ένα σπάνιο μωρό καρχαρία-φάντασμα, ένα ελάχιστα γνωστό είδος ψαριού που ζει στα σκιερά βάθη του ωκεανού.

Οι καρχαρίες φαντάσματα, γνωστοί και ως χίμαιρα, σπάνια εντοπίζονται και οι θεάσεις των μικρών τους είναι ακόμα πιο ασυνήθιστες. Ο νεοεκκολαφθείς καρχαρίας συλλέχτηκε σε βάθος περίπου 1,2 χιλιομέτρων κοντά στη Νέα Ζηλανδία.

Οι επιστήμονες λένε ότι το εύρημα εμβαθύνει την κατανόηση για τη νεανική φάση του είδους. Αποκαλώντας το «εξαιρετικό εύρημα», ο Δρ Μπριτ Φανούτσι, μέλος της ομάδας, είπε ότι η ανακάλυψη έγινε τυχαία.

“Τα είδη που βρίσκονται βαθιά στον ωκεανό είναι γενικά δύσκολο να βρεθούν, και όπως οι καρχαρίες-φάντασμα ειδικότερα, τείνουν να κρύβονται, είπε στο BBC. «Έτσι απλά δεν τα βλέπουμε πολύ συχνά».

Οι επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για το Νερό και την Ατμόσφαιρα πιστεύουν ότι το μωρό καρχαρία είχε εκκολαφθεί πρόσφατα, καθώς η κοιλιά του ήταν ακόμα γεμάτη κρόκο αυγού.

Τα έμβρυα των καρχαριών φαντάσματα αναπτύσσονται σε κάψουλες αυγών που βρίσκονται στον πυθμένα της θάλασσας και τρέφονται με έναν κρόκο μέχρι να είναι έτοιμοι να εκκολαφθούν.

Τα περισσότερα είδη καρχαρία-φάντασμα κατοικούν στα βαθιά νερά, αν και λίγα είδη προτιμούν να ζουν σε ρηχά παράκτια νερά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα