Επιστολές Αναστασιάδη για βοήθεια σε Ευρωπαίους

default image

Επιστολές έχει αποστείλει ο Νίκος Αναστασιάδης προς Ευρωπαίους αξιωματούχους για να ζητήσει βοήθεια, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει στείλει ήδη επιστολές σε Ευρωπαίους αξιωματούχος και ευρωπαϊκούς θεσμούς, ζητώντας έκτακτη βοήθεια από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

”Τα κόμματα έχουν ρόλο να διαδραματίσουν για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου και η κυβέρνηση αναμένει τη θετική συνδρομή τους” δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Επίσης εξέφρασε ικανοποίηση για τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο στο αίτημα που Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, ότι ”είναι δίκαιο να σκεφθούμε αύξηση των διαρθρωτικών κονδυλίων για την Κύπρο” και ότι έχει ιδέες τις οποίες θα παρουσιάσει σύντομα στα ευρωπαϊκά όργανα.

”Ανάλογες δηλώσεις είχαμε και από τον επίτροπο Όλι Ρεν και, έχοντας εκτιμήσει σωστά το τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και όργανα, θεωρούμε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για μια αποτελεσματική διεκδίκηση πρόσθετων πόρων προς όφελος της οικονομίας” ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος φέρεται να έχει μιλήσει για επιθέσεις κατά της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας και να έχει πει πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει για πώληση χρυσού χωρίς την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και ότι η κυβέρνηση δεν είχε δικαίωμα να ακυρώσει την πράξη διορισμού του υποδιοικητή της Κεντρικής, ο Χρίστος Στυλιανίδης είπε ότι για το θέμα του υποδιοικητή, η κυβέρνηση ενήργησε πλήρως στο πλαίσιο του Νόμου και του Συντάγματος.

Όσον αφορά τις δηλώσεις περί επίθεσης από την κυβέρνηση προς την Κεντρική Τράπεζα, ευχήθηκε να μην αποτυπώθηκαν σωστά. Αναμένουμε και ελπίζουμε σε διορθωτική δήλωση, είπε.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι δεν μπορεί να πωληθεί χρυσός χωρίς σχετική απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι το θέμα της πώλησης του χρυσού είναι ευθύνη της Κεντρικής Τράπεζας και μάλιστα σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα