Επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Ισραηλινός υπουργός κατηγορεί την Ευρώπη ότι αδιαφόρησε για τον κίνδυνο

Επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Ισραηλινός υπουργός κατηγορεί την Ευρώπη ότι αδιαφόρησε για τον κίνδυνο

Ισραηλινός υπουργός, αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, κατηγόρησε την Ευρώπη ότι αγνόησε τον κίνδυνο στο έδαφος της

Ισραηλινός υπουργός κατηγόρησε την Ευρώπη, αναφερόμενος στις επιθέσεις που συγκλόνισαν σήμερα το Βέλγιο, ότι αγνόησε τον κίνδυνο που εγείρουν «ισλαμικοί τρομοκρατικοί πυρήνες» στο έδαφός της και προτίμησε αντ' αυτού να ασκεί κριτική στη χώρα του.

«Το επαναλαμβάνω: πολλοί είναι εκείνοι στην Ευρώπη που προτίμησαν να επιδοθούν στην τρέλα που συνιστούσε το να καταδικάζουν το Ισραήλ, να επιβάλουν σήμανση στα προϊόντα του και να τα μποϊκοτάρουν (την ώρα που) ταυτόχρονα κάτω από τη μύτη των πολιτών της ηπείρου, αναπτύσσονταν χιλιάδες τρομοκρατικοί πυρήνες (...)», έγραψε στο υπουργός Επιστημών, Τεχνολογίας και Διαστήματος, Οφίρ Ακουνίς, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ο υπουργός αποστασιοποιήθηκε με τη δήλωσή του αυτή από την πλειονότητα του πολιτικού κόσμου του Ισραήλ που διατύπωσε την αλληλεγγύη του με τον βελγικό λαό απευθύνοντας έκκληση για ενότητα εναντίον της τρομοκρατίας.

Ο Ακουνίς, που θεωρείται ότι πρόσκειται στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβε η ΕΕ να επιβάλει να υπάρχει σήμανση στα προϊόντα που προέρχονται από τους ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη.

«Προς μέγιστη θλίψη μας, η πραγματικότητα έπληξε δεκάδες αθώους» πρόσθεσε ο Ακουνίς, αποστέλλοντας συλλυπητήρια στους Βέλγους και στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτσογκ αντέδρασε με σθένος στην τοποθέτηση του υπουργού επισημαίνοντας με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook:

«Αρκετά! Από πού πηγάζει αυτός ο μίζερος κυνισμός; Πρόκειται για μια παραμόρφωση της πλέον στοιχειώδους ανθρώπινης ηθικής... Μαζί, χωρίς καμία συγκατάβαση, πρέπει να ενωθούμε για να νικήσουμε την τρομοκρατία» υπογράμμισε ο ίδιος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκρήξεις στις Βρυξέλλες: Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης

Εκρήξεις στις Βρυξέλλες: Στις αποσκευές τους μετέφεραν τις βόμβες οι τρεις ύποπτοι για το χτύπημα στο αεροδρόμιο

SHARE: