Η στιγμή της φυγάδευσης της Μέι από το Βρετανικό κοινοβούλιο

Η στιγμή της φυγάδευσης της Μέι από το Βρετανικό κοινοβούλιο

Ένα βίντεο αποτυπώνει τις ώρες αγωνίες της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία ακολούθησε λάθος κατεύθυνση. Είναι η στιγμή που ακούγονται πυροβολισμοί και πέφτει νεκρός ο δράστης της επίθεσης

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τη φυγάδευση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το Κοινοβούλιο τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο, το οποίο δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα “The Sun”, τραβήχτηκε από ψηλά τη στιγμή που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση του μακελάρη.

«Μπείτε στο αυτοκίνητο» (Get in the car) ακούγεται να φωνάζει ένας φρουρός ασφαλείας και η κα. Μέι μπαίνει τελικά σε ένα από τα οχήματα για να επιστρέψει στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Δείτε το βίντεο:

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός φαίνεται αρχικά να χάνει τον προσανατολισμό της και απομακρύνεται από το σημείο, με τους άντρες της ασφάλειάς της να της υποδεικνύουν τη σωστή κατεύθυνση και το θωρακισμένο όχημα, στο οποίο πρέπει να επιβιβαστεί.

Όπως αναφέρει η “Sun” υπήρχαν ανοιχτά σημεία ανάμεσα στην κα. Μέι και το σημείο όπου εξουδετερώθηκε ο δράστης της διπλής επίθεσης.

 

Χάρτης που δείχνει πόσο κοντά ήταν ο δράστης από το σημείο όπου οδηγήθηκε η Τερέζα Μέι για να φυγαδευτεί

Παράλληλα, η βρετανική εφημερίδα καταγγέλλει την καθυστέρηση του οδηγού να βγάλει γρήγορα το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ του Γουέστμινστερ.

 

Ένοπλοι αστυνομικοί ακολουθούν σε δεύτερο όχημα τη Βρετανίδα πρωθυπουργό

Υπενθυμίζεται πως από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους συνολικά πέντε άτομα (τρεις πολίτες, ένας αστυνομικός και ο δράστης) και τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την Πέμπτη η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι η κατάσταση συναγερμού στη Βρετανία παραμένει στο επίπεδο «severe» (σ.σ.: που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι αρκετά πιθανή αλλά όχι άμεση).

Πηγή: The Sun

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα