Επίθεση στο Λονδίνο: Όγδοος νεκρός βρέθηκε στον Τάμεση. Αγνοείται ένα άτομο

Επίθεση στο Λονδίνο: Όγδοος νεκρός βρέθηκε στον Τάμεση. Αγνοείται ένα άτομο

Στους οκτώ ανεβαίνουν οι νεκροί μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Αγνοείται ακόμη ένα άτομο Ισπανικής καταγωγής

Οι Alexandre Pigeard, Sébastien Bélanger, Christine Archibald, Xavier Thomas, Sara Zelenak, James McMullan, και Kirsty Boden είναι τα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο από τους τρεις τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε πολίτες με ένα βαν και με μαχαίρια.

Οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία του Λονδίνου είναι αυτή τη στιγμή 29, εκ των οποίων οι 10 είναι ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε σε οκτώ μετά την εύρεση ενός πτώματος στον Τάμεση στα πλαίσια των ερευνών για τον 45χρονο αγνοούμενο μέχρι πρότινος, Xavier Thomas, γαλλικής καταγωγής. Ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε πως οι Γάλλοι νεκροί στην τρομοκρατική επίθεση είναι τρεις, χωρίς όμως να τους κατονομάζει, όπως μεταδίδει ο Guardian. Ακόμη ένας νεκρός, δεν είχε ταυτοποιηθεί με τις αρχές να πιστεύουν πως επρόκειτο για έναν Ισπανό αγνοούμενο.

Ο 45χρονος περπατούσε με τη σύντροφο του στη Γέφυρα του Λονδίνου το βράδυ του Σαββάτου. Παρασύρθηκαν και οι δύο από το φορτηγό των τρομοκρατών, εκείνος έπεσε στο ποτάμι από την γέφυρα ενώ εκείνη τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται.

Ένας Ισπανός αγνοούμενος

Αγνοούμενος είναι ακόμη ο 39χρονος Ignacio Echeverría, Ισπανικής καταγωγής. Ο Ισπανός κατέβηκε από το ποδήλατό του για να βοηθήσει μια γυναίκα που δεχόταν επίθεση με μαχαίρι από τον έναν τζιχαντιστή, στον οποίο στη συνέχεια επιτέθηκε με ένα σκέιτμπορντ, όπως δήλωσε η οικογένειά του στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, ο ίδιος δέχτηκε επίθεση από τους δύο άλλους δράστες και η τελευταία φορά που εθεάθη ήταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο, πρόσθεσε η οικογένειά του επικαλούμενη τις μαρτυρίες των φίλων του που βρίσκονταν μαζί του εκείνη τη στιγμή.

Η οικογένεια του Ετσεβερία ταξίδεψε στο Λονδίνο για να βοηθήσει στην διαδικασία ταυτοποίησης. Ο 39χρονος από την Μαδρίτη ζούσε στο Λονδίνο και εργαζόταν στην τράπεζα HSBC. Η αστυνομία έλαβε δακτυλικά του αποτυπώματα την Κυριακή, αλλά δήλωσε ότι δεν αρκεί αυτό για να γίνει ταυτοποίηση και ζήτησε να γίνει εξέταση DNA, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω καθυστέρηση, γράφει η εφημερίδα El Pais.

“Ο πολύς χρόνος που δαπανά η Βρετανία για να ταυτοποιήσει τα θύματα μού φαίνεται περίεργος” δήλωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη στην Εθνική Ραδιοφωνία ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Μέχρι τώρα η αστυνομία έχει συλλάβει 14 άτομα για την επίθεση που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου και στη Μπόροου Μάρκετ.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ο τρίτος δράστης, τα στοιχεία του οποίου άργησαν να δοθούν στη δημοσιότητα, ήταν καταχωρημένος σε διεθνή κατάλογο παρακολούθησης υπόπτων για τρομοκρατία. Πρόκειται για τον Youssef Zaghba, Μαροκινής καταγωγής που είχε γεννηθεί στην Ιταλία. Ο δράστης είχε φάκελο και ήταν γνωστός στις αρχές.

Χθες, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η σύζυγός του, Καμίλα, επισκέφθηκαν το Βασιλικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται 12 από τους τραυματίες.

Η επίθεση του Σαββάτου, στην πολυσύχναστη περιοχή Μπόροου Μάρκετ του Λονδίνου, ήταν η τρίτη που σημειώνεται στη Βρετανία μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες. Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τους τρεις δράστες μέσα σε οκτώ λεπτά αφότου έλαβαν την πρώτη κλήση για βοήθεια.

Κεντρική φωτογραφία: Οι φωτογραφίες των οκτώ θυμάτων της επίθεσης όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα