Μακελειό στο Μάντσεστερ: Ο αδελφός του βομβιστή γνώριζε για το σχέδιο επίθεσης

Μακελειό στο Μάντσεστερ: Ο αδελφός του βομβιστή γνώριζε για το σχέδιο επίθεσης

Συνελήφθησαν στη Λιβύη ο πατέρας και ο 20χρονος αδελφός του μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στο Μάνστεστερ. Ο δεύτερος ομολόγησε στις αρχές ότι γνώριζε για τον σχεδιασμό της επίθεσης

Ο πατέρας και ο 20χρονος αδελφός του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ Αρένα, όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, συνελήφθησαν σήμερα, Τετάρτη, στην Τρίπολη, πρωτεύουσα της Λιβύης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος μιας μονάδας των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αδελφός του βομβιστή αυτοκτονίας ομολόγησε μετά τη σύλληψή του ότι γνώριζε για την προετοιμασία της επίθεσης και ότι είναι και ο ίδιος μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε μια μονάδα των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης.

Ο Χασέμ Αμπέντι, που συνελήφθη την Τρίτη, «είπε ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τον αδελφό του Σαλμάν Αμπέντι (…) και ομολόγησε ότι ήταν παρών στη Βρετανία το διάστημα της προετοιμασίας της επίθεσης» επισημαίνει σε μια ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Facebook η Δύναμη Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

«Ο πατέρας Ραμαντάν Αμπέντι συνελήφθη επίσης» μία ημέρα μετά τη σύλληψη του Χασέμ, δήλωσε αργότερα ο Άχμεντ Μπιν Σάλεμ, εκπρόσωπος της Δύναμης Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Παράλληλα, ένας νέος ύποπτος, ο πέμπτος κατά σειρά, συνελήφθη στο Μάντσεστερ σε σχέση με το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα, έγινε γνωστό από τη βρετανική αστυνομία.

Ο άνδρας, που μετέφερε ένα δέμα, συνελήφθη στην πόλη Γουίγκαν, σε απόσταση 27 χιλιομέτρων δυτικά του κέντρου του Μάντσεστερ.

«Προχωρήσαμε σε μια σύλληψη στο Γουίγκαν σήμερα το απόγευμα σε σχέση με τις έρευνες για το φρικιαστικό περιστατικό στο Μάντσεστερ Αρένα» δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

«Όταν συνελήφθη, ο άνδρας είχε μαζί του ένα δέμα το οποίο εξετάζουμε αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Emilio Morenatti)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα