Έψαχναν την χαμένη τους κόρη για 24 χρόνια

Έψαχναν την χαμένη τους κόρη για 24 χρόνια

Ζευγάρι στην Κίνα δεν σταμάτησε να αναζητά την χαμένη του κόρη και να ελπίζει ότι θα την ξαναβρεί. Τα κατάφερε, χάρη στο διαδίκτυο

Εικοσιτέσσερα ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε ο Γουάνγκ Μινγκίνγκ για να βρει την κόρη που έχασε το 1994 όταν εκείνη ήταν μόλις 3 ετών. Η ιστορία επανένωσης έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Κίνα.

Ο Μινγκίνγκ και η σύζυγός του Λιου Ντενγκίνγκ είχαν πάγκο σε έναν δρόμο της πόλης Σενγκτού για να πουλούν φρούτα. Ήταν εκεί, όταν ενώ μόλις είχαν σταματήσει να εξυπηρετούν πελάτες συνειδητοποίησαν ότι η μικρή Κιφένγκ δεν ήταν δίπλα τους.

Επί σειρά ετών, ο Γουάνγκ μοίραζε φυλλάδια ζητώντας πληροφορίες για την χαμένη κόρη του. Μαζί με την σύζυγό του την έψαχναν σε όλη την πόλη και τις τριγύρω περιοχές και δημοσίευαν διαφημίσεις σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο, με εκκλήσεις για όποιον τυχόν γνωρίζει κάτι. Οι δυο τους και η δεύτερη κόρη τους δεν εγκατέλειψαν ποτέ την πόλη τους με την ελπίδα ότι η Κιφένγκ θα βρει τον δρόμο και θα επιστρέψει.

Το 2015, ο Γουάνγκ αποφάσισε να διευρύνει την έρευνά του, πιάνοντας δουλειά ως οδηγός ταξί, προκειμένου να μπορέσει να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης, ψάχνοντας ταυτόχρονα για την χαμένη του κόρη. Έβαλε στο πίσω τζάμι ένα μεγάλο χαρτόνι, με το οποίο ζητούσε πληροφορίες και άρχισε να μοιράζει κάρτες με πληροφορίες για την Κιφένγκ στους πελάτες του.

Καθώς, μάλιστα, δεν είχε κάποια φωτογραφία από την Κιφένγκ χρησιμοποιούσε μία φωτογραφία από την δεύτερη κόρη του, με την οποία μοιάζουν πολύ.

Έψαχναν την χαμένη τους κόρη για 24 χρόνια

Σταδιακά, η υπόθεσή του τράβηξε την προσοχή των κινεζικών Μέσων. "Κάποια μέρα η κόρη μου θα μπει στο αυτοκίνητό μου", είπε σε μία του συνέντευξη.

Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών, η αστυνομία εξέτασε μία σειρά μία σειρά γυναικών που θα μπορούσαν να είναι η Κιφένγκ, όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από τα τεστ DNA. Η μεγάλη στιγμή έμελε να έρθει μόλις πέρυσι, όταν ένας σκιτσογράφος της αστυνομίας διάβασε για τον Γουάνγκ και αποφάσισε να τον βοηθήσει, φτιάχνοντας ένα σκίτσο με το πως η Κιφένφγκ μπορεί να μοιάζει ως ενήλικη.

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και, πολλά χιλιόμετρα μακριά, στην άλλη άκρη της χώρας μία γυναίκα με το όνομα Κανγκ Γινγκ είδε την φωτογραφία, σοκαρίστηκε από το πόσο πολύ της μοιάζει και αποφάσισε να στείλει μία φωτογραφία στον Γουάνγκ και την σύζυγό του.

Έψαχναν την χαμένη τους κόρη για 24 χρόνια

Η επικοινωνία τους έγινε στις αρχές του χρόνου οπότε και συνειδητοποίησαν ότι η Γινγκ έφερε σημάδια ίδια με την χαμένη τους κόρη: ένα σημάδι στο μέτωπο και την τάση να παθαίνει ναυτία, όποτε κλαίει.

Γρήγορα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τεστ DNA, το αποτέλεσμα του οποίου αυτή τη φορά ήταν θετικό. Το ζευγάρι είχε επιτέλους βρει το χαμένο του παιδί.

Ο Γουάνγκ και Καν Γινγκ μίλησα πρώτη φορά την περασμένη Δευτέρα τηλεφωνικά. "Από εδώ και πέρα ο μπαμπάς είναι εδώ. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα", της είπε.

Έψαχναν την χαμένη τους κόρη για 24 χρόνια

Την επαύριο, η Κανγκ Γινγκ πήρε ένα αεροπλάνο και πέταξε στην Τσενγκντού με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Μόλις συνάντησε την μητέρα της την αγκάλιασε σφιχτά και έκλαψαν, πριν συναντήσουν την υπόλοιπη οικογένεια. Η Κανγκ Γινγκ, με δακρυσμένα μάτια, είπε στους δημοσιογράφους: "Όλος ο κόσμος μου έλεγε πως δεν είχα μητέρα. Όμως έχω!"

Έψαχναν την χαμένη τους κόρη για 24 χρόνια

"Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω την ελπίδα, την απογοήτευση και την απόγνωση που βιώσαμε αυτά τα 24 χρόνια. Τώρα, όμως, ξανασυναντιόμαστε", είπε ο Γουάνγκ.

Όπως μετέδωσαν τα κινεζικά Μέσα, η Κανγκ Γινγκ, είχε μεγαλώσει σε μία πόλη μόλις 20 χιλιόμετρα από την Σενγκτού. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πώς χωρίστηκε από τους γονείς της.

Πηγή: 

BBC

ADVERTISING

SHARE: