Έρευνες για υποστηρικτές του ISIS από τις γερμανικές αρχές

Έρευνες για υποστηρικτές του ISIS από τις γερμανικές αρχές

Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν εφόδους σε τέσσερα κρατίδια, στο πλαίσιο της έρευνας για υπόπτους που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γερμανικής αστυνομίας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης εφόδους σε τέσσερα κρατίδια με στόχο υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε συλλήψεις, διαψεύδοντας έτσι προηγούμενες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αστυνομία συνέλαβε πολλούς ύποπτους ένοπλους ισλαμιστές στην Λειψία, την μεγαλύτερη πόλη του ομόσπονδου κρατιδίου της Σαξωνίας στην ανατολική Γερμανία.

Η αστυνομία της Λειψίας επιβεβαίωσε ότι έγιναν έρευνες σε πολλές κατοικίες νωρίς σήμερα το πρωί.

Η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Tag24 έγραψε ότι η επιχείρηση είχε στόχο πρόσωπα που είναι ύποπτα ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος και σε άλλες οργανώσεις οι οποίες εμπλέκονται στον εξαετή εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Οι έφοδοι είχαν στόχο τις κατοικίες υπόπτων αλλά και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις στα κρατίδια της Βαυαρίας, του Βερολίνου, της Σαξωνίας και της Σαξωνίας-Άνχαλτ, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Δύο από εκείνους των οποίων τα σπίτια ερευνήθηκαν ήταν ύποπτοι ως μέλη του ISIS, ένας ότι υποστηρίζει την τζιχαντιστική οργάνωση και δύο ήταν ύποπτοι για αδικήματα που σχετίζονται με οπλοκατοχή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo/Martin Meissner)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα