Έργα τέχνης στο σφυρί μετά τη χρεοκοπία του Ντιτρόιτ

default image

Έργα τέχνης από το Ινστιτούτο Τέχνης του Ντιτρόιτ σκέφτεται να πουλήσει ο διορισμένος από την αμερικανική κυβέρνηση διαχειριστής των οικονομικών του Ντιτρόιτ, Kevyn Orr. (Pics)

Ο διορισμένος  διαχειριστής των οικονομικών του Ντιτρόιτ, Kevyn Orr, προσπαθεί να βρει τρόπους  προκειμένου το Ντιτρόιτ να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ζητήσει από τον Οίκο Christie να εκτιμήσει την συλλογή των έργων τέχνης της πόλης που ανήκουν στο Ινστιτούτο Τέχνης του Ντιτρόιτ.

Στο μουσείο υπάρχουν έργα των Van Gogh, Rembrandt, Diego Rivera, Edgar Degas, Rubens και άλλων γνωστών καλλιτεχνών.

Η Detroit Free Press ήρθε σε επαφή με εκτιμητές έργων τέχνης οι οποίοι τόνισαν ότι η συνολική αξία της  συλλογής αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αντιπρόεδρος του μουσείου Annmarie Erickson ανέφερε “Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι τόσο φριχτή, όσο και εκείνη των πιστωτών” και πρόσθεσε “Σίγουρα κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στο κλείσιμο του μουσείου. Ίσως όχι αύριο, αλλά σταδιακά”.

Στο στόχαστρο του Orr δεν είναι μόνο το Ινστιτούτο Τεχνών αλλά και ο ζωολογικός κήπος της πόλης.

Το Ντιτρόιτ, το οποίο ανέδειξε τις τρεις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ -General Motors, Ford και Chrysler- έχει δεχτεί ισχυρό οικονομικό πλήγμα τις τελευταίες δεκαετίες εξαιτίας της κακής διαχείρισης των διοικήσεων της πόλης, τη μείωση του πληθυσμού και την απώλεια φορολογικών εσόδων.

Το Ντιτρόιτ έχει πληθυσμό 700.000 κατοίκων, καταλαμβάνοντας την 18η θέση των μεγαλύτερων πόλεων των ΗΠΑ. Πριν από μερικές δεκαετίες αποτελούσε την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών αφού ο πληθυσμός της ξεπερνούσε τους 2 εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγή:Bussiness Insider

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα