Έρημες νύχτες στη Μύκονο: Κλείνουν στις 12 μπαρ και εστιατόρια

Έρημες νύχτες στη Μύκονο: Κλείνουν στις 12 μπαρ και εστιατόρια
Έρημη η χώρα της Μυκόνου: Έκλεισαν στις 12 μπαρ και εστιατόρια mykonoslivetv

Τα νέα μέτρα εφαρμόστηκαν σε Μύκονο και άλλα τουριστικά θέρετρα. Ο έπαρχος του νησιού κάνει λόγο για "ευθεία επίθεση στο τουριστικό προϊόν της Μυκόνου" και μεγάλη ζημιά στην τοπική οικονομία.

Τέθηκαν σε ισχύ στην Μύκονο τα μέτρα για κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12 το βράδυ λόγω κορονοϊού και το νησί των Ανέμων φαίνεται ότι πειθαρχεί.

Η απόφαση για λήψη αυστηρότερων μέτρων στο νησί προκάλεσε την έντονη αντίδραση του έπαρχου Μυκόνου Στέλιου Μπρίγγου, ο οποίος δήλωσε πως αποτελεί ευθεία επίθεση στο τουριστικό προϊόν της Μυκόνου, καθώς θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην τοπική οικονομία και σωρεία ακυρώσεων επισκεπτών της τελευταίας στιγμής. Τα Ματογιάννια μετά από 1 ώρα περίπου ερήμωσαν κι ο κόσμος έφυγε από τη “Χώρα” της Μυκόνου.

Για τις δυσκολίες που βιώνουν οι επιχειρήσεις στη Μύκονο μίλησε άλλωστε ο Γραμματέας Εστίασης-Διασκέδασης Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος, επισημαίνοντας την ανάγκη να στηριχτούν από το κράτος, καθώς κινδυνεύουν να χαθούν ή να τις πάρουν ξένα funds.

Όχι απλά δεν έχουμε κόσμο πλέον, αλλά μερικές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν μετά τα νέα μέτρα. Τα νυχτερινά μαγαζιά, μπαρ και κλαμπ έβαλαν ξανά λουκέτο. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Σε έναν κλάδο, όπως είναι η εστίαση στα νησιά, η οποία ουσιαστικά ξεκίνησε δειλά-δειλά 1η Ιουλίου, πάλι με περιορισμούς, δουλέψαμε 20 μέρες και κάποιοι από εμάς αναγκαζόμαστε πάλι να βάλουμε λουκέτο”.

Αν δεν στηριχθούμε ουσιαστικά από το κράτος δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην επόμενη σεζόν. Θα χαθούν επιχειρήσεις ή θα τις πάρουν ξένα funds”, υπογράμμισε ο κ. Ζησιμόπουλος.

Ο αντίκτυπος των νέων μέτρων οδηγεί σε απολύσεις, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, με τους φορείς και στο Ηράκλειο της Κρήτης να προσπαθούν να τις αποτρέψουν και να ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

“Θα ζητήσουμε να δοθεί παράταση του ωραρίου μέχρι τη 1.00, μια μέση λύση για να μπορέσουμε κι εμείς να μην ερχόμαστε σε δύσκολη θέση με τους πελάτες μας”, υπογράμμισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Καφέ στο νομό Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη.

Επιστολή προς τον Νίκο Χαρδαλιά με το αίτημα να αναθεωρηθεί η απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 12.00 έστειλαν και οι Δήμοι Αγιάς και Τεμπών.

“Η πρόσφατη απόφαση σας για τον περιορισμό του ωραρίου της λειτουργίας είναι ένα ‘δεύτερο κύμα’ καταστροφής” σημειώνουν.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα