Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: Ο Ερντογάν εκνευρίστηκε και μιλά για γεωτρήσεις

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: Ο Ερντογάν εκνευρίστηκε και μιλά για γεωτρήσεις
O Ερντογάν στην Αγία Σοφία AP

"Η συνεργασία μας με την Λιβύη θα συνεχιστεί" δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Αγιά Σοφιά, προσθέτοντας ότι η χώρα του έχει επανεκκινήσει τις έρευνες στην ανατ. Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία έχει ξαναρχίσει τις επιχειρήσεις γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς η Ελλάδα δεν κράτησε τις υποσχέσεις της σε ό,τι αφορά τις ενεργειακές έρευνες στην περιοχή.

«Επαναλάβαμε τις δραστηριότητες γεώτρησης και προς τον σκοπό αυτόν έχουμε στείλει εκ νέου το (πλοίο σεισμικών ερευνών) Barbaros Hayrettin σε αποστολή», δήλωσε ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την αναστολή των ερευνών της στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να ξεκινήσει συνομιλίες με την Αθήνα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Αγιά Σοφιά, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ δεν έχει “καμία αξία”. “Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας με την Λιβύη”, είπε ο Ερντογάν, “Ειδικά σε ό,τι αφορά τις δικαιοδοσίες στις θαλάσσιες ζώνες, δεν θα διαπραγματευτούμε καν με αυτούς που δεν καταλαβαίνουν από Δίκαιο και νόμους”.

“Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσουμε τις γεωτρήσεις για να κάνουμε την δουλειά της ευκολότερη. Της είπα, αν εμπιστεύεσαι τους Έλληνες, θα σταματήσουμε για τρεις-τέσσερις εβδομάδες. Αλλά εγώ δεν τους εμπιστεύομαι. Θα δεις ότι δεν θα κρατήσουν τις υποσχέσεις τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version