Ερντογάν: “Δίνουμε χώρο στη διπλωματία, αδιαφορούμε για τις συνεχείς προκλήσεις”

Ερντογάν: “Δίνουμε χώρο στη διπλωματία, αδιαφορούμε για τις συνεχείς προκλήσεις”
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρει πως η χώρα του είναι "ανοιχτή στη διπλωματία". "Σκοπεύουμε να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, από τον οποίο μπορούν να κερδίσουν όλοι".

Ο Ερντογάν, χωρίς να αναφερθεί άμεσα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ή την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, τοποθετήθηκε εκ νέου σχετικά με ζητήματα διπλωματίας και διεθνών σχέσεων απαντώντας στην “πρόσκληση”  για διάλογο που είχε απεύθύνει ο Εμανουέλ Μακρόν μέσω Twitter το Σάββατο.

Επίσης με ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος εξηγεί πως αδιαφορώντας για τις συνεχείς προκλήσεις, η χώρα είναι ανοιχτή στο διάλογο και σκοπεύει να δώσει χώρο στη διπλωματία.

Η Τουρκία είναι μία χώρα με ιστορία δύο χιλιάδων ετών. Χωρίς να κουβαλάμε συμπλέγματα, προχωράμε όλες τις διαδικασίες με ώριμο και πολιτισμένο τρόπο και αδιαφορούμε για τις συνεχείς προκλήσεις.

Ακούγοντας κάθε ειλικρινές αίτημα, σκοπεύουμε να δώσουμε στη διπλωματία όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, από τον οποίο μπορούν να κερδίσουν όλοι. Με αυτή την οπτική, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε σταγόνα ύδατος και γης της χώρας μας μέχρι το τέλος.”

Η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρα λόγος, φαίνεται να απαντά στην ανάρτηση του Γάλλου προέδρου, Μακρόν, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία καλείται να προσέλθει στο “τραπέζι” του διαλόγου.

Στο Αξαζιό στείλαμε ένα καθαρό μήνυμα προς την Τουρκία: Ας ανοίξουμε και πάλι έναν υπεύθυνο διάλογο, καλόπιστα και χωρίς αφέλεια. Το ίδιο μήνυμα εστάλη και από το Ευρωκοινοβούλιο. Φαίνεται να έχει εισακουστεί. Ας προχωρήσουμε”, έγραψε το βράδυ της Παρασκευής στα τούρκικα, ο Γάλλος πρόεδρος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version