Ερντογάν για Μητσοτάκη: “Δεν γνωρίζει ότι τα νησιά δόθηκαν με μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα το μάθει”

Ερντογάν για Μητσοτάκη: “Δεν γνωρίζει ότι τα νησιά δόθηκαν με μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα το μάθει”

Νέες προκλήσεις από τον Τούρκο πρόεδρο που προειδοποιεί πως "θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα" και καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να "μάθει τη Συνθήκη της Λωζάνης".

Να “χτύπημα” από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας παραχώρησε συνέντευξη στο TRT, βάζοντας εκ νέου στο στόχαστρο την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, σχολιάζοντας τις μετέπειτα εξελίξεις σε ΗΠΑ και Νταβός, λέγοντας: “Είπα, «έλα, ας έχουμε ένα γεύμα» πριν από περίπου 1,5 μήνα. Είχαμε δείπνο με τον Μητσοτάκη στο Αρχοντικό Vahdettin. Του είπα «ας μην φέρνουμε από εδώ και πέρα τρίτη χώρα, ας στήσουμε μια απευθείας γραμμή, ας διαπραγματευτούμε». Πήγε από εκεί (ΗΠΑ) και έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Είμαστε Τουρκία, δεν είμαστε φυλή. Μετά σηκώθηκε και είπε: «Η Τουρκία έκανε αυτό και εκείνο». Είμαι πολιτικός, όταν κάνω οποιοδήποτε αρνητικό βήμα προς την Τουρκία, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω ισχυρά υλικά που μπορώ να πω στους ανθρώπους μου”.

Εν συνεχεία, ο Ερντογάν σημείωσε πως “η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες ασφαλείας μας. Λένε «μην το δώσεις στην Τουρκία» απευθυνόμενοι στη Γαλλία στις ΗΠΑ. Διατηρούμε όμως τη θέση μας με τη στάση μας. Πήραν το μάθημα από εδώ”, για να ξεκαθαρίσει πως “αυτές οι δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Ελλάδα είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάνης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Εμείς ως Τουρκία τι θα έπρεπε να πούμε; Ελλάδα κάνε ό,τι θέλει; Ως Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα“.

Στο τέλος μάλιστα, υποστήριξε πως ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε υπό τον όρο να παραμείνουν υπό καθεστώς μη στρατιωτικού χαρακτήρα. Θα το μάθει“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα