Ερντογάν: Ο νόμιμος ηγέτης της Αιγύπτου είναι ο Μόρσι

default image

Παρέμβαση του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν στο ζήτημα της Αιγύπτου. Μοναδικός ηγέτης της χώρας είπε είναι ο Μόρσι

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως ο τέως πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, που απομακρύνθηκε κατόπιν παρέμβασης του στρατού, είναι ο μοναδικός νόμιμος ηγέτης της χώρας του, σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Τουντέι’ς Ζαμάν.

“Αυτήν τη στιγμή, για εμένα ο πρόεδρος της Αιγύπτου είναι ο Μοχάμεντ Μόρσι διότι αυτός έχει εκλεγεί από τον λαό”, τόνισε χθες βράδυ ο Ερντογάν, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια δείπνου μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού, οι οποίες αναπαράγονται σήμερα από την αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα.

“Συνεπώς, το να μη λαμβάνεται υπ’ όψη αυτή η κατάσταση θα ισοδυναμούσε με απάρνηση της λαϊκής βούλησης. Θα είχαμε αποδεχθεί το καθεστώς που προέκυψε πραξικοπηματικά μόνον εάν αυτό είχε κερδίσει στις εκλογές”, πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο επικεφαλής της τουρκικής ισλαμο-συντηρητικής κυβέρνησης, που πρόσκειται φιλικά στον Μόρσι, είχε εξ αρχής χαρακτηρίσει ‘πραξικόπημα’ την αποπομπή του Αιγύπτιου προέδρου με την παρέμβαση των στρατιωτικών έπειτα από τις διαδηλώσεις που αξίωναν την αποχώρησή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα