Ερντογάν: Θα μπορούσα να συναντηθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ερντογάν: Θα μπορούσα να συναντηθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
O Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. AP

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής. Τι είπε για το διαβατήριο εμβολιασμού, τον Τζο Μπάιντεν και τους S-400.

“Όποτε μας έχει απευθύνει ο κ. Μητσοτάκης κάποια πρόσκληση, έχουμε απαντήσει θετικά και γι αυτόν τον λόγο θα ξεκινήσουν και οι δερευνητικές επαφές” είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε οι επαφές θα πραγματοποιηθούν μέσω των εκπροσώπων των δύο χωρών, αλλά , συμπλήωσε πως “θα μπορούσα να συναντηθώ με τον Ελληνα πρωθυπουργό”.

Αναφορικά με το διαβατήριο εμβολιασμού που ζητά από άλλες χώρες η Ελλάδα για τον κορονοϊό, λέγοντας πως “θα πρέπει να αξιολογηθεί από την πλευρά μας και να αποφασίσουμε αν μπορούμε να το δεχτούμε. Δεν σημαίνει ότι επειδή η Ελλάδα το ζητά, μπορεί και να γίνει κάτι τέτοιο” είπε χαρακτηριστικά.

Για την ΕΕ είπε πως μέχρι τωρα δεν εχει τηρήσει τις υποσχέσεις της αλλά βρισκόμαστε σε μία νέα διαδικασία.

Aναφερόμενος στον Τζο Μπάιντεν, είπε πως “κανείς δεν μπορεί να καθορίσει τις θα κάνουμε στην αμυντική μας βιομηχανία”.

“Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός” τόνισε και συμπλήρωσε πως η Τουρκία ήδη διαπραγματεύεται δεύτερο πακέτο των S-400 με τη Ρωσία”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version