Ερντογάν: Ξεκινά η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου απέναντι από την Κύπρο τον Αύγουστο

Πυρηνικό σταθμό εξήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέτ Ταγίπ Ερντογάν στο Ακούγιου

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα εγκαινιάσει πολύ σύντομα το νέο εργοστάσιο, παρά τις επιφυλάξεις που εκφράζουν ειδικοί για την ταχύτητα ολοκλήρωσης του έργου, μαζί με το Ρώσο ομόλογό του

Η κατασκευή του πρώτου σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Τουρκίας θα ξεκινήσει το 2018, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσθεσε πως θα κάνει τα εγκαίνια του εργοστασίου «πολύ σύντομα» μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, πηγές δήλωσαν πως το πρόγραμμα αυτό, ύψους 20 δισ. δολαρίων, είναι πιθανόν να μην είναι έτοιμο να ξεκινήσει το 2023, όπως είναι ο στόχος, καθώς η ρωσική εταιρία που κατασκευάζει τον σταθμό, η Rosatom, προσπαθεί μάταια μέχρι στιγμής να βρει ντόπιους εταίρους.

Η Rosatom αναζητεί Τούρκους εταίρους για να αναλάβουν μερίδιο 49% του σχεδιαζόμενου πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου της νότιας Τουρκίας.

Ο σταθμός του Ακούγιου, έχει στόχο να μειώσει την εξάρτηση της Τουρκίας από τις εισαγωγές ενέργειας, όμως σημειώνονται συνεχώς καθυστερήσεις αφότου η Ρωσία κέρδισε το σχετικό συμβόλαιο το 2010. Ο Ερντογάν μιλούσε σε μια τελετή για την ενέργεια που πραγματοποιείται στην Άγκυρα.

Πηγή: 

Απε-Μπε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν

ADVERTISING

SHARE: