Έσεξ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο 39 μεταναστών σε φορτηγό

Έσεξ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο 39 μεταναστών σε φορτηγό
Διαμαρτυρία για τα 39 θύματα του Έσσεξ AP

Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός 27χρονου για τον θάνατο 39 Βιετναμέζων μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο. Τι ερευνούν οι αρχές.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός άνδρα στο πλαίσιο της έρευνάς της για τον θάνατο 39 βιετναμέζων μεταναστών, που είχαν βρεθεί νεκροί μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο κοντά στο Λονδίνο τον περασμένο χρόνο.

Εις βάρος του 27χρονου Αλεξάντρου-Οβίντιου Χάνγκα απαγγέλθηκε κατηγορία για αδίκημα που συνδέεται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών και ο άνδρας αυτός πρόκειται να εμφανιστεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στο ανατολικό Λονδίνο.

Αστυνομικοί είπαν επίσης ότι θέλουν να μιλήσουν με όποιους άλλους Βιετναμέζους έχουν εισέλθει παράνομα στη Βρετανία μέσω μιας παρόμοιας διαδρομής από το λιμάνι Πέρφλιτ.

“Θεωρούμε ότι ένας αριθμός άλλων ανθρώπων εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο με παρόμοιο τρόπο με τους 39 νεκρούς τον Οκτώβριο και ελπίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν”, δήλωσε ο Τιμ Σμιθ από την αστυνομία του Έσεξ.

“Αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανόν να ανησυχούν αν εμφανιστούν και μοιραστούν τις εμπειρίες τους, αλλά μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι πληροφορίες και τα προσωπικά σας δεδομένα θα αντιμετωπιστούν με εχεμύθεια”.

Τα θύματα, στα οποία περιλαμβάνονταν δύο 15χρονα αγόρια, ανακαλύφθηκαν τον Οκτώβριο μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο στη βιομηχανική περιοχή Γκρέις του Έσεξ, περίπου 32 χλμ ανατολικά του Λονδίνου.

Από τις νεκροψίες-νεκροτομές προέκυψε ότι είχαν πεθάνει εξαιτίας του συνδυασμού υποξίας (στέρηση οξυγόνου) και υποθερμίας μέσα σε έναν κλειστό χώρο.

Ο Μορίς Ρόμπινσον, ο οδηγός του φορτηγού που κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ένοχος για συνέργεια σε παράνομη μετανάστευση και για απόκτηση περιουσίας προερχόμενης από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι αστυνομικοί έχουν απαγγείλει κατηγορίες στον ίδιο και σε ένα άλλο πρόσωπο για ανθρωποκτονία και για διακίνηση ανθρώπων.

Επίσης αναζητούν αρκετούς ακόμη υπόπτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα