Evergrande: Σε καθεστώς “επιλεκτικής χρεοκοπίας” από την Fitch

Evergrande: Σε καθεστώς “επιλεκτικής χρεοκοπίας” από την Fitch
Άνδρας σκουπίζει μπροστά από χάρτη που αποτυπώνει τα αναπτυξιακά έργα της Evergrande στην Κίνα AP Photo/Andy Wong

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την Evergrande, τις θυγατρικές της και την Kaisa σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας" λόγω αθέτησης πληρωμών.

Οι εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων China Evergrande Group και Kaisa Group υποβαθμίστηκαν σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch λόγω της μη πληρωμής ομολόγων.

Οι υποβαθμίσεις έγιναν σήμερα παρόλο που η Evergrande και η Kaisa δεν έχουν επισήμως ανακοινώσει την αθέτηση πληρωμών που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μακρά διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους.

Στο σημείωμά της για την Evergrande, ο οίκος Fitch ανέφερε ότι η εταιρία ανάπτυξης ακινήτων δεν απάντησε στο αίτημά του να επιβεβαιώσει τις πληρωμές κουπονιών 82,5 εκατ. δολαρίων (73,1 εκατ. ευρώ) που έπρεπε να αποπληρωθούν τον περασμένο μήνα, με την περίοδο χάριτος 30 ημερών να λήγει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Ως εκ τούτου συμπεραίνουμε ότι δεν πληρώθηκαν», ανέφερε ο οίκος. Εκτός της Evergrande, υποβαθμίστηκαν και οι θυγατρικές του ομίλου Hengda Real Estate Group και Tianji Holding.

Ο Fitch ορίζει την επιλεκτική χρεοκοπία ως ένδειξη ότι ένας εκδότης χρεογράφων έχει αθετήσει κάποια πληρωμή ή δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε αυτή αλλά δεν έχει ξεκινήσει επίσημες διαδικασίες πτώχευσης και παραμένει σε λειτουργία.

Η Evergrande, που έχει υποχρεώσεις άνω των 300 δισεκ. δολαρίων και βρίσκεται στην καρδιά της κρίσης ακινήτων στην Κίνα, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να προχωρήσει με αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο όμιλος πασχίζει εδώ και μήνες να τηρήσει τις πληρωμές τόκων και την παράδοση διαμερισμάτων στους αγοραστές.

Η εταιρία Kaisa, 27η με βάση τον κύκλο εργασιών της αλλά από τις πλέον υπερχρεωμένες στην Κίνα, επίσης αθέτησε μια πληρωμή, σύμφωνα με τον Fitch. Η Kaisa όφειλε να καταβάλει την περασμένη Τρίτη τόκους ομολόγων ύψους 400 εκατ. δολαρίων (353 εκατ. ευρώ). Ο όμιλος, με 17.000 εργαζομένους, είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι κινδύνευε με αθέτηση πληρωμών.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα