Αυξάνονται τα θύματα του E. coli

Bacteria colonies on an agar plate.
Bacteria colonies on an agar plate. BACTERIA COLONIES ON AN AGAR PLATE.

Σε 19 ανήλθαν σε όλη την Ευρώπη οι θάνατοι από το βακτήριο E.coli 0104 (EHEC) με το θάνατο άλλης μιας ασθενούς στη Γερμανία

Το βακτήριο E.coli 0104 (EHEC) προκάλεσε το θάνατο άλλου ενός ανθρώπου στη Γερμανία, μιας 80χρονης γυναίκας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα αυτή σε 18, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της πόλης του Ροστόκ, στη βορειοανατολική Γερμανία.

Με το νέο θάνατο ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία στην Ευρώπη ανήλθε σε 19, μαζί με την ασθενή που πέθανε την Τρίτη στη Σουηδία.

Νέο θύμα του βακτηρίου είναι μια 80χρονη γυναίκα, από τη Θουριγγία, στην ανατολική Γερμανία, που υπέφερε από το Ουραιμικό Αιμολυτικό Σύνδρομο (ΟΑΣ), μια σοβαρή επιπλοκή του βακτηρίου EHEC η οποία πλήττει τα νεφρά. Η ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε σε νοσοκομείο του κρατιδίου του Μακλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας στη βορειοανατολική Γερμανία, διευκρίνισαν οι αρχές.

Η εξάπλωση του βακτηρίου που έχει προκαλέσει εμπορικές εντάσεις εντός και εκτός ΕΕ δείχνει σήμερα να σταθεροποιείται, σύμφωνα με Γερμανούς γιατρούς. Ωστόσο μέχρι στιγμής η πηγή του βακτηρίου και ο τρόπος μετάδοσής του παραμένουν άγνωστα.

SHARE:

24Media Network