Εξηγήσεις από την ελληνική πρεσβεία ζητά η Ρωσία για “προβλήματα” με τη βίζα ιερέων

Εξηγήσεις από την ελληνική πρεσβεία ζητά η Ρωσία για “προβλήματα” με τη βίζα ιερέων
Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα AP

Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν, ότι ελληνικές διπλωματικές Αρχές αρνούνται να χορηγήσουν θεωρήσεις, σε ιερείς που θέλουν να επισκεφτούν το Άγιο Όρος.

Εξηγήσεις από την ελληνικό πρεσβεία στη Μόσχα ζητά το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης στη Ρωσία, που κάνουν λόγο για άρνηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στη χορήγηση βίζας σε Ρώσους ιερείς, που επιθυμούν να έρθουν στη χώρα μας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, πριν λίγες ημέρες, ερωτήθηκε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, εάν γνωρίζει κάτι σχετικά με την άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς, που επιθυμούν να επισκεφτούν το Άγιο Όρος.

Όπως είπε, μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχε περιέλθει στην αντίληψή της οποιαδήποτε πληροφορία για τέτοια ζητήματα, ενώ δεν είχε γίνει αποδέκτης παραπόνων για τις υπηρεσίες της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα.

“Αν έχετε συγκεκριμένες πληροφορίες επί του θέματος, παρακαλώ, να μας τις προωθήσετε. Θα τις ελέγξουμε και θα απαντήσουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως θα έρθει σε επαφή με τους συνεργάτες του ρωσικού ΥΠΕΞ, που είναι γνώστες των ελληνορωσικών σχέσεων.

Υπενθυμίζεται, πως το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Αντρέας Φρυγανάς, εκλήθη ξανά στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, όπου και ενημερώθηκε για τα ρωσικά αντίποινα αναφορικά με τις πρόσφατες απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, η Μόσχα προχώρησε στην απέλαση του Εμπορικού Ακόλουθου και του διευθυντή του γραφείου τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, ενώ απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία στον Γ. Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Έλληνα ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7 και όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, που αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή από το υπουργείο Εξωτερικών, η Ελλάδα θα απαντήσει “κατάλληλα και αναλογικά” στα ρωσικά αντίμετρα. Η Αθήνα, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του news24/7, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε νέες απελάσεις, αλλά προτίθεται να θέσει το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα