Έξω φρενών η Αούνγκ Σαν Σου Κι, επειδή της πήρε συνέντευξη μουσουλμάνα

Έξω φρενών η Αούνγκ Σαν Σου Κι, επειδή της πήρε συνέντευξη μουσουλμάνα
© BBC

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Αούνγκ Σαν Σου Κι, εκνευρίστηκε με ερώτηση της μουσουλμάνας δημοσιογράφου που της πήρε συνέντευξη (Pics + Video)

Το "άλλο" πρόσωπο της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης Αούνγκ Σαν Σου Κι έδωσε στη δημοσιότητα το BBC, καθώς η πολιτικός εκνευρίστηκε με την ερώτηση της μουσουλμάνας δημοσιογράφου.

"Κανείς δεν μου είπε ότι θα μου πάρει συνέντευξή μια μουσουλμάνα", είπε χαρακτηριστικά η Αούνγκ Σαν Σου Κι στο τέλος της συνέντευξης της.

 

Η πολιτικός από την Μιανμάρ, που πέρασε τουλάχιστον 15 χρόνια από τη ζωή της σε κατ οίκον περιορισμό, εκνευρίστηκε όταν η δημοσιογράφος του BBC Mishal Husain, της ζήτησε να καταδικάσει τις δολοφονίες και τις σφαγές των μουσουλμάνων της Μιανμάρ.

Η αψιμαχία μεταξύ των δυο ξεκίνησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης της 70χρονης προέδρου του κόμματος Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία όταν η συζήτηση στράφηκε γύρω από το βιβλίο "The Lady And The Generals: Aung San Suu Kyi And Burma’s Struggle For Freedom" του Peter Popham. Η διφορούμενη στάση της Σου Κι θορύβησε ακόμα και τους πιο αφοσιωμένους υποστηρικτές της.

Έξω φρενών η Αούνγκ Σαν Σου Κι, επειδή της πήρε συνέντευξη μουσουλμάνα
© BBC

Συγκεκριμένα, όταν η δημοσιογράφος της απήθυνε ένα ερώτημα σχετικά με την "εθνοκάθαρση" που φαίνεται να πραγματοποιείται στην Μιανμάρ σε βάρος της Μουσουλμανικής μειονότητας, η 70χρονη προσπαθώντας να κρύψει την ενόχλησή της απαντά πως "Δεν πρόκειται για εθνοκάθαρση, πρόκειται για ένα νέο πρόβλημα, που συνδέεται και με παλιά προβλήματα. Νομίζω ότι οφείλεται στον φόβο που αισθάνονται και οι δυο πλευρές. Οι μουσουλμάνοι έχουν μπει στο στόχαστρο, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για τους Βουδιστές, που επίσης έχουν υποστεί βία".

Έξω φρενών η Αούνγκ Σαν Σου Κι, επειδή της πήρε συνέντευξη μουσουλμάνα
© BBC

Παράλληλα, όταν η Mishal Husain της ζήτησε να καταδικάσει τα αντι-ισλαμικά συναισθήματα και τις δολοφονίες και σφαγές των μουσουλμάνων στη Μιανμάρ, η  Σου Κι αρνήθηκε να το κάνει. Αυτή της η στάση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Οι μουσουλμάνοι στην Μιανμάρ αποτελούν το 4% του πληθυσμού, εξ αυτών οι μουσουλμάνοι Rohingya απαγορεύεται από τους νόμους να γίνουν πολίτες της χώρας.

(Πηγή: Dailymail)

SHARE: