Εξώφυλλο 'μαϊμού' του TIME σε γκολφ - κλαμπ του Τραμπ

Εξώφυλλο 'μαϊμού' του TIME σε γκολφ - κλαμπ του Τραμπ

Το Time απαιτεί να κατέβουν από τα γκολφ κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ κάδρα με ένα ψεύτικο εξώφυλλο του περιοδικού που εξυμνεί τον μεγιστάνα

Το αμερικανικό περιοδικό Time απαίτησε από τον όμιλο εταιρειών του Τραμπ, που ελέγχει τα οικονομικά συμφέροντα του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει από αρκετά γκολφ κλαμπ, ιδιοκτησίας του μεγιστάνα, ένα καδραρισμένο ψεύτικο εξώφυλλο του περιοδικού που εμφανίζει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε ένα από τα γκολφ κλαμπ του Ομίλου Τραμπ, παρατήρησε ένα εξώφυλλο του Time στο οποίο αναγραφόταν: «Ο Τραμπ έχει σουξέ σε όλα τα μέτωπα. . . ακόμη και στην τηλεόραση» και σε ένα άλλο σημείο: «Το Apprentice είναι μια τηλεοπτική επιτυχία».

Προφανώς το συγκεκριμένο εξώφυλλο του περιοδικού, με ημερομηνία έκδοσης 1η Μαρτίου 2009, ήταν ψεύτικο. Συγκεκριμένα, δεν υπήρξε τεύχος που να κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου, ενώ εκείνο που είδε το φως της δημοσιότητας την επομένη, είχε τη φωτογραφία της ηθοποιού Κέιτ Γουίνσλετ.

Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός πως πέραν του fake εξωφύλλου με το νύν πρόεδρο, τα δύο άλλα θέματα που φιγουράρουν στα δεξιά του Τραμπ είναι πραγματικά και έχουν αντληθεί από το πραγματικό περιοδικό.

Εκπρόσωπος του Time δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το περιοδικό απαίτησε από τον Όμιλο Τραμπ να αποσύρει τα συγκεκριμένα εξώφυλλα. Δεν είναι ακόμη σαφές, ποιος προχώρησε στην παραγωγή του fake εξωφύλλου και ακόμη, ποιος ήταν εκείνος που θεώρησε καλή ιδέα, να το καδράρει σε μια από τις επιχειρήσεις του μεγιστάνα. Ωστόσο, ο ρεπόρτερ της Washington Post που έβγαλε την είδηση, αναφέρει πως το ίδιο ψεύτικο πρωτοσέλιδο εντοπίστηκε σε επτά τέτοια κλαμπ του ομίλου Τραμπ.

Από την προεκλογική του εκστρατεία, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει τακτικά επιτεθεί σε «ψευδή δημοσιεύματα», όπως τα χαρακτηρίζει, μέσων ενημέρωσης, βάζοντας στο στόχαστρό του συγκεκριμένους ομίλους ενημέρωσης.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
SHARE: