Εξόντωση Αλ Ζαουάχρι: Φόβοι για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα

Εξόντωση Αλ Ζαουάχρι: Φόβοι για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα
ΑΡ

Υψηλότερος ο κίνδυνος αντιαμερικανικής βίας μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. "Σθεναρή παρότρυνση" στους πολίτες των ΗΠΑ για επαγρύπνυση στα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε χθες Τρίτη (02/08) εναντίον της πιθανής αναζωπύρωσης των “τρομοκρατικών ενεργειών” εναντίον Αμερικανών πολιτών ή αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε επιδρομή UAV της CIA στην Καμπούλ.

“Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πιστεύει ότι υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος αντιαμερικανικής βίας μετά τον θάνατο του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι την 31η Ιουλίου 2022″, εξήγησε η αμερικανική διπλωματία σε ανακοίνωσή της.

“Οι τρέχουσες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις (…) εναντίον αμερικανών πολιτών και αμερικανικών συμφερόντων σε πολλές περιοχές του κόσμου”, συνεχίζει το κείμενο.

“Οι επιθέσεις αυτές μπορεί να πάρουν διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων καμικάζι, δολοφονιών, απαγωγών, αεροπειρατειών και βομβιστικών ενεργειών”, διευκρινίζεται.

Ο αιγύπτιος γιατρός Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, που ανέλαβε την ηγεσία της Αλ Κάιντα μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011, σκοτώθηκε στο μπαλκόνι του τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε πλήγμα αμερικανικού UAV, ανακοίνωσε προχθές Δευτέρα με έκτακτο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Άφαντος για πάνω από δέκα χρόνια, ο Ζαουάχρι θεωρείτο πως ήταν ανάμεσα στους εγκεφάλους των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο (πάνω από 3.000 νεκροί).

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ καταδίκασε χθες Τρίτη το πρωί την “αεροπορική επίθεση” που απέδωσε σε “αμερικανικά” UAVs, χωρίς να μιλήσει για θύματα ή να αναφέρει το όνομα του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ απηύθυνε “σθεναρή παρότρυνση” στους πολίτες των ΗΠΑ να “διατηρούν υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης” στα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα