“Ευλογημένος” αισθάνεται ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας που δεν έκανε παιδιά με αναπηρία

“Ευλογημένος” αισθάνεται ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας που δεν έκανε παιδιά με αναπηρία
Σκοτ Μόρισον ap

Πυρά από την αντιπολίτευση αλλά και από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων δέχτηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ως επακόλουθο της δήλωσης πως αισθάνεται "ευλογημένος" που δεν έκανε παιδιά με αναπηρία.

Σφοδρές κριτικές δέχτηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον μετά τις δηλώσεις του πως αισθάνεται “ευλογημένος” που δεν έκανε παιδιά με αναπηρία.

Όταν ρωτήθηκε αναφορικά με τις περικοπές στην ασφάλεια των ατόμων με αναπηρία το βράδυ της Τετάρτης απάντησε “Η Jenny και εγώ είμαστε ευλογημένοι. Έχουμε δύο παιδιά που δεν χρειάστηκε να περάσουν κάτι τέτοιο. Όσον αφορά τους γονείς που τα παιδιά τους είναι ανάπηρα μπορώ μόνο να προσπαθήσω να καταλάβω τις φιλοδοξίες σας για αυτά”.

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε πυρά τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από χρήστες του διαδικτύου ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τα λόγια του “διαστρεβλώθηκαν” από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Ντίλαν Άλκοτ Αυστραλός Παραολυμπιονίκης ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ: “Ξύπνησα σήμερα το πρωί και αισθανόμουν ευλογημένος που είμαι ανάπηρος – Εκτιμώ πως και οι γονείς μου είναι αρκετά χαρούμενοι γι’ αυτό επίσης.

Με το να λυπάστε εμάς και τις οικογένειές μας δεν βοηθάτε. Βοηθάτε αντιμετωπίζοντάς μας με ισότητα και προσφέροντάς μας την δυνατότητα να έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας“.

Ο πρωθυπουργός απολογήθηκε σήμερα Πέμπτη για τις δηλώσεις του και πρόσθεσε: “Εννοούσα απλώς πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση και νιώθω ευγνώμων που εγώ και η γυναίκα μου δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο”.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν επιπλέον αντιδράσεις από τη ΜΚΟ Autism Awareness Aus που μεταξύ άλλων ανέφερε “Ίσως θα έπρεπε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο προκειμένου να διορθώσετε και να χρηματοδοτήσετε το σχέδιο στήριξης ατόμων με αναπηρία και λιγότερο να μετράτε τις ευλογίες σας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα