Ευρωκοινοβούλιο: Φτερνίζονται και βήχουν λόγω του κρύου – Κατά τ’ άλλα, πλαφόν 275 ευρώ στο αέριο

Ευρωκοινοβούλιο: Φτερνίζονται και βήχουν λόγω του κρύου – Κατά τ’ άλλα, πλαφόν 275 ευρώ στο αέριο
Ευρωκοινοβούλιο AP

Ντυμένοι "σαν τα κρεμμύδια" είναι οι Ευρωβουλευτές, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες.

«Αναντίστοιχη με τις οικονομικές συνθήκες όχι μόνο των κρατών – μελών του Νότου που βρίσκονται σε μια οικονομική σφαίρα κατώτερη, αλλά και του Βορρά» χαρακτήρισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ την πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στο φυσικό αέριο 275 ευρώ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Αυτή είναι μια μη πρόταση. Περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις στη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας μεθαύριο, βλέπουμε και μια μικρή αποκλιμάκωση των τιμών τον τελευταίο καιρό και στη χώρα μας, υπάρχει μια απόκλιση από το ζοφερό του προηγούμενου διαστήματος, αλλά σίγουρα το πρόβλημα είναι παρόν» προσέθεσε.

«Εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κρυώνουμε, τα γραφεία μέσα μετρούν θερμοκρασία 15 βαθμούς. Οι συνάδελφοι βήχουν και φτερνίζονται, δεν το λέω καθ’ υπερβολή. Είμαστε σαν τα κρεμμύδια, αλλά κατά τα άλλα πλαφόν. Υπάρχουν συνάδελφοι χτες που το συζητούσαμε και λένε, αν θέλουν να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, ας μην εξυπηρετούμε τόσο πολύ τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Γερμανίας και ας μη μεταφερόμαστε με τόσα έξοδα μια εβδομάδα κάθε μήνα στο Στρασβούργο, αφού έχουμε ολομέλεια στις Βρυξέλλες. Μιλάμε για τεράστια έξοδα. Μια εβδομάδα πλουτίζει εδώ το Στρασβούργο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βόζεμπεργκ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα