Ευθύνες σε Χριστόφια και Βουλή για την τραγωδία στην Κύπρο

default image

Στο σύνολο της κυβέρνησης αλλά και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αποδίδουν οι πολίτες της χώρας την ευθύνη για την τραγωδία στην ναυτική βάση

Ως κύριο υπεύθυνο για την τραγωδία στην ναυτική βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” θεωρούν οι Κύπριοι πολίτες τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, αλλά και υπουργούς και γενικότερα την κυβέρνηση. Επιπλέον ζητούν κι άλλες παραιτήσεις.

Αυτά δείχνει η δημοσκόπηση της RΑΙ Consultants, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας “ο Φιλελεύθερος” και δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή.

Η δημοσκόπηση άρχισε αμέσως μετά το προεδρικό διάγγελμα, την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι την ευθύνη έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το 38% η κυβέρνησή του (7% το υπουργικό συμβούλιο), το 25% ο παραιτηθείς υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας και το 14% ο ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού.

Εντούτοις, ευθύνες καταλογίζονται τόσο στη Βουλή όσο και στους πολιτικούς.

Ακόμα, οι παραιτήσεις οι οποίες έγιναν δεν ικανοποιούν τον κυπριακό λαό, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία (87%) δεν θεωρεί αρκετό αυτό που έχει ήδη γίνει.

Αντίθετα το 33% των ερωτηθέντων θεωρεί πως θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και το 16% ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού.

Περαιτέρω, το 14% θεωρεί πως θα πρέπει να παραιτηθεί στο σύνολό της η κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα