Facebook: Χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα περισσότερων από 20 εκατ. χρηστών

Facebook: Χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα περισσότερων από 20 εκατ. χρηστών
To λογότυπο του facebook στα γραφεία της εταιρίας AP

Περίπου 30 εκατ, χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης επηρεάστηκαν από την επίθεση, με τους χάκερς να αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία της μεγάλης πλειοψηφίας από αυτούς.

Πρόσβαση στα δεδομένα περισσότερων από 29 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook σε όλο τον πλανήτη φαίνεται πως κατάφεραν να αποκτήσουν χάκερ, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση ως συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης για την επίθεση που είχε ανακοινώσει ότι δέχτηκε από χάκερ στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση τα 30 εκατομμύρια προσεγγίζουν οι χρήστες που έχουν επηρεαστεί από την επίθεση, με τους χάκερ να έχουν αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα 29 εκατομμυρίων από αυτούς.

“Για 15 εκατ. χρήστες οι δράστες της επίθεσης απέκτησαν πρόσβαση σε δύο σετ πληροφοριών – το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας. Για 14 εκατ. χρήστες οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε αυτά τα δύο σετ πληροφοριών καθώς και σε άλλες πληροφορίες από το προφίλ τους”, έγραψε ο αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων της Facebook, guy Rosen.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα