Fake-βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σχετικά με τις επιθέσεις κατά της Συρίας

Fake-βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σχετικά με τις επιθέσεις κατά της Συρίας
Συντρίμμια στη Συρία μετά τη στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας AP

Ψεύτικα βίντεο που φέρονται να απεικονίζουν στιγμιότυπα από χθεσινή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία αποκαλύφτηκε ότι έχουν ληφθεί από άλλο τόπο και χρόνο

Αρκετά ψεύτικα βίντεο κάνουν το γύρο του κόσμου στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που φέρονται να δείχνουν αεροπορικές επιθέσεις τα ξημερώματα στη Συρία, αποκαλύπτει το Al Jazeera.

Το πιο ευρέως διαδεδομένο fake βίντεο, που προβάλλεται από μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως το NBC News, το PressTV και το Telemundo, φαίνεται να δείχνει πολλούς πυραύλους να πλήττουν στόχους στη Συρία. Το βίντεο, ωστόσο, δεν ελήφθη  κατά τις αεροπορικές επιθέσεις του Σαββάτου στη Συρία, αλλά στην Ουκρανία. Το βίντεο  αυτό προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2015, και είναι από πυρά πυροβολικού στην πόλη  Λουχάνσκ της Ουκρανίας

Σωστή τοποθεσία αλλά με λάθος ημερομηνία

Ένα άλλο βίντεο που κάνει το γύρο στα κοινωνικά δίκτυα φέρεται ότι δείχνει την επίθεση το πρωί στο Jamraya Research Center στη Δαμασκό.

Το βίντεο δείχνει τη σωστή τοποθεσία, αλλά τραβήχτηκε τον Ιανουάριο του 2013, από μια παρόμοια επίθεση, που αποδόθηκε στο Ισραήλ εναντίον της ίδιας εγκατάστασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα