Φέλντσταϊν: Επιστροφή στη δραχμή για να υπάρξει ανάπτυξη

default image

Διαβάστε τι δήλωσε στο Bloomberg, ο καθηγητής του Χάρβαρντ σχετικά με την περίπτωση της Ελλάδας. Κρίνει απαραίτητη την έξοδο από την Ευρωζώνη (Vid)

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας τάχθηκε ο καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Μάρτιν Φέλντσταϊν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

Ο καθηγητής τόνισε πώς δεν υπάρχουν γενικές θεραπείες καθώς κάθε χώρα διαφέρει. Στην περίπτωση της Ελλάδας υποστήριξε πως η μοναδική λύση είναι να φύγει από την Ευρωζώνη για να μπορέσει να ξαναχτίσει την οικονομία της.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φρικτή κατάσταση και τα πράγματα δε θα διορθωθούν παρά τα μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη ληφθεί.

Ο καθηγητής, μιλώντας στο Bloomberg, είπε πως η ελληνική οικονομία θα αναδομηθεί μόνο εάν έχει ένα δικό της νόμισμα ενώ συνέχισε λέγοντας πως δεν υπάρχει άλλη λύση.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο ενδεχομένως να επικρατήσει χάος στην Ελλάδα για ένα διάστημα και να δημιουργηθούν προβλήματα, όμως μετά η νέα δραχμή θα υποτιμάτο με αποτέλεσμα να η χώρα μας να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να δοθεί ώθηση στην απασχόληση.

Ο Φέλντσταϊν είπε μάλιστα πως η Ιταλία από την άλλη πλευρά βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανία θα έπρεπε σύμφωνα με τον καθηγητή να εμποδίσει τις περιφέρειες από το να αυξήσουν το Έλλειμμα, που αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα από την τραπεζική κρίση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αντιληφθεί ότι η κρίση είναι σοβαρή και αν και τους λείπει η μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα