Φιλιππίνες: Φωτιά σε παραγκούπολη με 8 νεκρούς – Ανάμεσά τους έξι παιδιά

Φιλιππίνες: Φωτιά σε παραγκούπολη με 8 νεκρούς – Ανάμεσά τους έξι παιδιά
Καμμένο όχημα στις Φιλιππίνες AP / @Ferdinandh Cabrera

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην φωτιά, η οποία κατέστρεψε 80 κατοικίες. Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες για να τη σβήσουν.

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν φωτιά σάρωσε φτωχή συνοικία της Μανίλας, της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα.

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά αυτή, η οποία εκδηλώθηκε περί τις 05:00 (τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) στον δεύτερο όροφο κατοικίας σε παραγκούπολη με έντονο πρόβλημα υπερπληθυσμού στην πανεπιστημιούπολη της Μανίλας.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες για να σβήσουν τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε 80 κατοικίες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκρεγκ Μπιτσάιντα, ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Διενεργείται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης της φωτιάς, αρκετοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στα σπίτια τους, αρκετά από τα οποία ήταν φτιαγμένα με ελαφριά υλικά, εξήγησε ο κ. Μπιτσάιντα.

Οι ηλικίες των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστές, όμως, σύμφωνα με τον αξιωματικό, τα έξι ήταν ανήλικα.

«Ο στρατώνας μας βρίσκεται κοντά, αλλά δεν μας κάλεσαν αμέσως», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, εκ των οποίων δεκάδες χιλιάδες διαμένουν σε παραγκουπόλεις, όπου οι πυρκαγιές είναι συχνές.

Πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν πάμφτωχες αγροτικές περιοχές και μετανα

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα