Φον ντερ Λάιεν: Πότε αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων της Ευρώπης

Φον ντερ Λάιεν: Πότε αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων της Ευρώπης
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν shutterstock

Αμοιβαιότητα και ειλικρίνεια στις εξαγωγές εμβολίων ζήτησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε μεγαλύτερη ειλικρίνεια και αμοιβαιότητα στις εξαγωγές εμβολίων κατά του κορονοϊού, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica για τη συνεχιζόμενη διαμάχη με τη Βρετανία και τις ΗΠΑ σχετικά με τις παραδόσεις εμβολίων.

“Ζητώ μεγαλύτερη ειλικρίνεια καθώς η Ευρώπη είναι μεταξύ των περιοχών που εξάγουν τα περισσότερα (εμβόλια κατά της covid-19) παγκοσμίως, όμως χρειάζεται και αμοιβαιότητα”, τόνισε η φον ντερ Λάιεν. Η ίδια πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι σε επαφή με τη Βρετανία σχετικά με τις εξαγωγές εμβολίων, όμως αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις συζητήσεις της με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ότι το θέμα της αμοιβαιότητας και του μηχανισμού που χρειάζεται θα συζητηθεί με τις χώρες της ΕΕ την Πέμπτη.

Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε άλλωστε “εξαιρετικά αισιόδοξη” ότι ο στόχος της Ευρώπης να εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού της κατά της covid-19 ως το τέλος του καλοκαιριού θα επιτευχθεί, παρά το γεγονός ότι κάποιες χώρες ανέστειλαν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Η ίδια πρόσθεσε ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V εξακολουθεί να βρίσκεται υπό εξέταση και προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για την ικανότητα παραγωγής του, ένα στοιχείο που απαιτείται προκειμένου να λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα