Φονική έκρηξη στο κέντρο της Βηρυτού

default image

Λουτρό αίματος στη Βηρυτό. 8 νεκροί και 78 τραυματίες από έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο (Vid)

Οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και εβδομήντα οχτώ τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγη ώρα νωρίτερα στο κέντρο της Βηρυτού την ώρα της μεγάλης κίνησης, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (ANI) μετέδωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και υπάρχουν “νεκροί και τραυματίες”.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πλατεία Σασίν, στην περιοχή Ασχαριφίγια, όπου κατοικούν κυρίως μέλη της χριστιανικής κοινότητας, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στον δρόμο που έγινε η έκρηξη, βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος “Christian Phalange Party” που τάσσεται εναντίον του Ασάντ.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, μετέδωσε ότι είδε τουλάχιστον μία σορό στο σημείο και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε πως υπάρχουν δύο νεκροί.

Φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι είδε δύο ακίνητα που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές στην περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη ενώ ένα ακόμη έχει πάρει φωτιά.

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες, ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας πως είδε αιμόφυρτες σορούς.

Το κίνητρο της επίθεσης είναι άγνωστο. Δεν είναι σαφές ακόμη εάν η έκρηξη είχε στόχο κάποιον πολιτικό στον Λίβανο, όπου οι σχέσεις μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων και των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων παραμένουν τεταμένες, ειδικά μετά το ξέσπασμα της σύρραξης στη Συρία.

Λίγο μετά όμως γινόταν γνωστό πως ανάμεσα στους νεκρούς βρισκόταν και ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (FSI) του Λιβάνου, Ουίσαμ αλ Χάσαν.

“Ο Ουίσαμ αλ Χάσαν ήταν ο στόχος της αιματηρής επίθεσης και σκοτώθηκε”, δήλωσε πηγή της λιβανέζικης υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο στρατηγός αλ Χάσαν είναι στενός συνεργάτης του Σάαντ Χαρίρι, επικεφαλής της λιβανικής αντιπολίτευσης που είναι εχθρική προς το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Μάλιστα ο ίδιος ήταν επικεφαλής έρευνας που αποκάλυψε πρόσφατα μια συνωμοσία για βομβιστική επίθεση και οδήγησε στη σύλληψη ενός Λιβανέζου πολιτικού που πρόσκειται στον Άσαντ.

Πηγή βίντεο: Russia Today

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα