Forbes: Αυτές είναι οι πιο ισχυρές γυναίκες στον πλανήτη

Forbes: Αυτές είναι οι πιο ισχυρές γυναίκες στον πλανήτη
Angela Merkel AP

Η φετινή λίστα Forbes αποτυπώνει το αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων που εδώ και χρόνια δίνουν οι γυναίκες, ενώ αποδεικνύει ότι ορισμένες παραδοσιακές κοινωνικές δομές μπορούν να αλλάξουν.

Η λίστα του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες στον πλανήτη δημοσιεύθηκε την Πέμπτη και η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατέκτησε την κορυφαία θέση ως η γυναίκα με την μεγαλύτερη επιρροή σε παγκόσμια κλίμακα. Την κορυφαία τριάδα συμπλήρωσαν επίσης οι Κριστίν Λαγκάρντ και η Νάνσι Πελόσι Christine.

Η Γερμανίδα Μέρκελ βρίσκεται στην λίστα του Forbes τα τελευταία 14 χρόνια, ενώ κατακτά την πρωτιά εδώ και 9 συνεχόμενα χρόνια.

Παράλληλα υπάρχει και μια παρουσία “έκπληξη” δεδομένου του νεαρού της ηλικίας της, η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ βρέθηκε στην 100 θέση, καταρρίπτοντας τα ρεκόρ. Η 16χρονη είναι η πιο νέα, σχεδόν γυναίκα, που κατακτά μια θέση στη λίστα.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος του Forbes, Moira Forbes, σχολίασε πως “Η λίστα του 2019 μας υπενθυμίζει όλους τους σκληρούς αγώνες των γυναικών αλλά και την υπέροχη ευκαιρία που έχουν οι προσωπικότητες αυτές να καθορίσουν τη δεκαετία. 

Η φετινή λίστα περιλαμβάνει παρουσίες, οι οποίες έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να ασκήσουν τεράστια επιρροή στις παραδοσιακές δομές της κοινωνίας”

Οι γυναίκες που επιλέχθηκαν εντάσσονται στις εξής κατηγορίες: Επιχειρήσεις (31), Τεχνολογία – Επιστήμη (17), Ψυχαγωγία (14), Πολιτική (22), Φιλανθρωπίες (4).

Δείτε ολόκληρη τη λίστα στο Forbes

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version