Φόβοι για εκτέλεση Έλληνα και 6 ακόμα ομήρων στη Νιγηρία

default image

Τι αναμεταδίδει το Πρακτορείο ειδήσεων Associated Press

Εκτέλεσαν τους επτά ομήρους που είχαν απαγάγει στα μέσα Φεβρουαρίου στη Νιγηρία, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ένας Έλληνας, οι ισλαμιστές αντάρτες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στο ίντερνετ η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Ανσάρου, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Η οργάνωση αποτελεί παρακλάδι της Μπόκο Χαράμ, η οποία είναι υπεύθυνη για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με την επίμαχη ανακοίνωση, οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσης τους από νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις.

Οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 7 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Πέραν του Έλληνα ομήρου, στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων.

Πηγές του ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι η πληροφορία διερευνάται και ότι αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξει κανένα σχόλιο. Σε κάθε περίπτωση, ως προς το χειρισμό της υπόθεσης, οι ίδιες πηγές σημείωναν, ότι για την ελληνική πλευρά από την πρώτη στιγμή προείχε και προέχει η ασφάλεια των ομήρων.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Associated Press, η οργάνωση είναι υπεύθυνη για το θάνατο τουλάχιστον 792 ανθρώπων εντός του 2012, ενώ κρατά σε ομηρία και μία επταμελή οικογένεια από τη Γαλλία, στο Καμερούν από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το τηλεγράφημα του Πρακτορείου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα