Φόβους για 10.000 νεκρούς εκφράζει ο πρωθυπουργός του Νεπάλ

default image

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός του Νεπάλ για την κατάσταση στη χώρα, μετά τον φονικό σεισμό της 25ης Απριλίου. Δραματική έκκληση για σκηνές και φάρμακα

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό του Νεπάλ μπορεί να φθάσει τις 10.000, δήλωσε στο  ο πρωθυπουργός της χώρας Σουσίλ Κοϊράλα προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή για την ενίσχυση των επιχειρήσεων διάσωσης και απευθύνοντας έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια σε σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

“Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για τη διάσωση και ανακούφιση (του πληθυσμού) και βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση. Αντιμετωπίζουμε μία πρόκληση και μία πολύ δύσκολη στιγμή για το Νεπάλ”, είπε.

Ο τελευταίος επίσημος, και προσωρινός, απολογισμός, αναφέρεται σε 4.349 νεκρούς.

Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του νεπαλέζου πρωθυπουργού, ο αριθμός των νεκρών του σεισμού στο Νεπάλ θα υπερβεί τον απολογισμό του σεισμού του 1934, με 8.500 νεκρούς.

Ο Σουσίλ Κοϊράλα βρισκόταν στο εξωτερικό όταν ο σεισμός έπληξε τη χώρα του το Σάββατο και επέστρεψε την Κυριακή. Εχει δώσει εντολές για τη βελτίωση του συντονισμού των επιχειρήσεων αρωγής και θα απευθύνει διάγγελμα εντός της ημέρας.

Απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια, δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι κοιμούνται στο ύπαιθρο, διότι τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί ή θεωρείται ότι δεν θα αντέξουν τις μετασεισμικές δονήσεις.

“Η κυβέρνηση έχει ανάγκη από σκηνές, πολλά φάρμακα. Οι άνθρωποι κοιμούνται στα χωράφια κάτω από τη βροχή. Περισσότεροι από 7.000 έχουν τραυματισθεί. Η περίθαλψη και αποκατάστασή τους θα είναι μια δύσκολη επιχείρηση”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα