Φρίκη στο Λονδίνο: Έρευνες για τον αποκεφαλισμό στρατιώτη

default image

Άναυδη η παγκόσμια κοινότητα από τη δολοφονία στρατιώτη στο Λονδίνο. Ένας από τους δράστες μιλούσε στην κάμερα με τα χέρια του ματωμένα και κρατώντας μπαλτά. Τι είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες (Vid+Pics)

Συναγερμός στη Μεγάλη Βρετανία μετά τον αποκεφαλισμό στρατιώτη από δύο άνδρες στο Λονδίνο το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι βρετανικές αρχές, ερευνούν πιθανή νιγηριανή ανάμιξη στη φρικιαστική επίθεση που προκάλεσε αποτροπιασμό παγκοσμίως.

Δύο ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση μετά την επίθεση, την οποία η βρετανική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως τρομοκρατική πράξη. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να μάθουν την ταυτότητα των υπόπτων.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από το ITV News παρουσιάζεται ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης να προχωράει προς το θύμα που κείτεται στον δρόμο αφού έχει πει: “πρέπει να τους πολεμήσουμε όπως μας πολεμάνε. Οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος”. “Ζητώ συγγνώμη που έπρεπε να το δουν αυτό σήμερα γυναίκες, αλλά και στην δική μας γη, οι γυναίκες μας αναγκάζονται να βλέπουν το ίδιο”, πρόσθεσε και κατέληξε: “Δεν θα είσαστε ποτέ ασφαλείς”.

Γυναίκα έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους δολοφόνους

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τα όπλα που έφεραν οι δράστες της επίθεσης ως ματσέτες ή μπαλτάδες.

Η αστυνομία αντέδρασε, πυροβολώντας και τραυματίζοντας τους δύο επιτιθέμενους στο Γούλγουϊτς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας Σάιμον Λέτσφορντ.

Ο τοπικός βουλευτής Νικ Ρέινσφορντ δήλωσε από την πλευρά του ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν ένας στρατιώτης που υπηρετούσε σε κοντινό στρατώνα.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από το δίκτυο ITV φαίνεται ένας άνδρας που φέρει ένα μεγάλο μαχαίρι και τα χέρια του είναι ματωμένα να φωνάζει: “Ορκιζόμαστε στον παντοδύναμο Αλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σας πολεμούμε”.

 

Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι οι δράστες της δολοφονίας φώναζαν “ο Θεός είναι μεγάλος” κατά την επίθεση.

Παράλληλα ένας αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στον ραδιοσταθμό LBC, ότι οι δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρια στο θύμα στο Γούλγουϊτς και τον αντιμετώπισαν σαν να ήταν “ένα κομμάτι κρέας”.

“Τον πετσόκοψαν, τον έκοψαν κομμάτια”, είπε και πρόσθεσε: “Αυτοί οι δύο τύποι ήταν αλλόφρονες”. “Τον έσυραν από το πεζοδρόμιο και πέταξαν το πτώμα του στην μέση του δρόμου και το άφησαν εκεί”.

Στη συνέχεια οι δύο δράστες παρέμειναν στην περιοχή, κραδαίνοντας μαχαίρια και ένα όπλο και ζητούσαν από τους περαστικούς να τους πάρουν φωτογραφία “σαν να ήθελαν να τους δείξει η τηλεόραση ή κάτι τέτοιο”, συνέχισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν να αποκεφαλίσουν το θύμα και ότι επιτέθηκαν στην αστυνομία όταν αυτή έφτασε στην περιοχή.

Κάμερον: Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα ηγηθεί συνεδρίασης, νωρίς σήμερα, της επιτροπής διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο με θύμα ένα στρατιώτη, μετέδωσε το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επιτροπή αυτή πρόκειται να συζητήσει για πιθανά επιπλέον μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση αυτή.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής σε δυο ημέρες. Της χθεσινής προήδρευσε η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι.

Δυο ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε σχέση με το επεισόδιο αυτό, ενώ την έρευνα διεξάγει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Daily Mail)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα