Γαλλία: Απαγορεύτηκε συγκέντρωση στήριξης στο κίνημα που διαδηλώνει στις ΗΠΑ

Γαλλία: Απαγορεύτηκε συγκέντρωση στήριξης στο κίνημα που διαδηλώνει στις ΗΠΑ
Από κινητοποίηση στη Γαλλία AP

Η αστυνομία του Παρισιού δεν το σκέφτηκε πολύ και απαγόρευσε συγκέντρωση που παρέπεμπε στο κίνημα που διαδηλώνει στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες.

Τι κάνουμε όταν μία προγραμματισμένη διαδήλωση πιθανώς να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση σε μία έτσι και αλλιώς “περίεργη” συγκυρία; Μα φυσικά, την απαγορεύουμε.

Δεν συνέβη σε κάποια χώρα του τρίτου κόσμου αλλά στη Γαλλία, τη χώρα που “γέννησε” το κράτος δικαίου. Η αστυνομία του Παρισιού προχώρησε σε απαγόρευση της διαδήλωσης για τον Ανταμ Τραορέ που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη.

Ο μαύρος Γάλλος Ανταμ Τραορέ είχε χάσει τη ζωή του το 2016 σε αστυνομική επιχείρηση. Ο θάνατος του έχει συγκριθεί από πολλούς στη Γαλλία με το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις που έχει βάλει “φωτιά” στις ΗΠΑ.

Για τη διαδήλωση είχε εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον, μέσω των social media, το κίνημα που στηρίζει τις συνεχείς διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και η αστυνομία, όπως τόνισε στη σχετική ανακοίνωσή της, φοβήθηκε για κοινωνικές αναταραχές αλλά και για τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Για το θάνατο του Τραορέ είχαν ξεσπάσει βίαιες συγκρούσες σ’ όλη τη Γαλλία. Προφανώς μία επανάληψή τους ήθελαν να αποφύγουν οι αρχές με την απαγόρευση της συγκέντρωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα