Γαλλία: Χάος στο αεροδρόμιο Ορλί από ένα ζευγάρι παπούτσια

Γάλλοι αστυνομικοί έξω από το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού
Γάλλοι αστυνομικοί έξω από το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού AP

"Ύποπτος" μηχανισμός στη βαλίτσα μιας γυναίκας, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει από το Παρίσι στο Μαρόκο, εντοπίστηκε από τις αρχές, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί εν μέρει ένας τερματικός σταθμός.

Τα εκκεντρικά παπούτσια μιας επιβάτιδας προκάλεσαν χάος στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού: οι υπηρεσίες ασφαλείας σήμαναν συναγερμό και εκκένωσαν εν μέρει έναν τερματικό σταθμό όταν εντόπισαν έναν "ύποπτο" μηχανισμό στη βαλίτσα της γυναίκας.

Γύρω στις 16.00 το απόγευμα της Πέμπτης, ένας υπάλληλος εντόπισε έναν "ύποπτο μηχανισμό" στα παπούτσια που μετέφερε η επιβάτιδα στην αποσκευή της. Η γυναίκα επρόκειτο να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό την Καζαμπλάνκα, όπως εξήγησε μια πηγή του αεροδρομίου.

Οι αίθουσες Α και Β του τερματικού σταθμού 4 εκκενώθηκαν αμέσως, μέχρι να ελεγχθεί το αντικείμενο από πυροτεχνουργούς. Σταμάτησε έτσι για λίγη ώρα το τσεκ-ιν των επιβατών.

Διαπιστώθηκε τελικά ότι τα συγκεκριμένα παπούτσια διέθεταν μηχανισμό με φωτάκια που αναβοσβήνουν και δεν αποτελούσαν... κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών.

Στα τέλη Δεκεμβρίου είχε προκληθεί πανικός στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκολ, όταν δύο άνδρες άρχισαν να περιεργάζονται ένα όπλο – που αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικο και το είχαν αγοράσει για χριστουγεννιάτικο δώρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
SHARE: