Γαλλία: Διαδήλωση επαγγελματιών υγείας – “Θέλουμε χρήματα, όχι παράσημα”

Γαλλία: Διαδήλωση επαγγελματιών υγείας – “Θέλουμε χρήματα, όχι παράσημα”
Διαδήλωση εργαζομένων στον τομέα της υγείας στο Παρίσι AP

Υψηλότερους μισθούς και περισσότερους πόρους για το δημόσιο σύστημα υγείας διεκδικούν εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας διαδήλωσαν έξω από ένα νοσοκομείο στο Παρίσι την Πέμπτη (28/05), διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς και περισσότερους πόρους για το δημόσιο σύστημα υγείας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της πανδημίας κορονοϊού.

Φορώντας μάσκες, χτυπώντας κουδουνάκια και κατσαρολικά, γιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το νοσοκομείο Robert Debre, στα νότια περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα: «Όχι παράσημα, όχι δακρυγόνα, αλλά κρεβάτια και χρήματα!».

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε την ώρα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο σχέδιο στήριξης των επαγγελματιών υγείας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού.

Οι επαγγελματίες υγείας διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για τους χαμηλούς μισθούς και την υποστελέχωση στα γαλλικά νοσοκομεία και ηγήθηκαν των απεργιακών κινητοποιήσεων τον περασμένο χρόνο με αίτημα την αύξηση χρηματοδότησης.

Η πανδημία Covid-19 έφερε στην επιφάνεια τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα του κλάδου, με τις ιατρικές δομές σε μία από τις πλουσιότερες παγκοσμίως χώρες να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε προσωπικό και αναπνευστήρες κατά την έναρξη της κρίσης.

«Οι δυσκολίες των δημόσιων νοσοκομείων ξεκίνησαν πριν από καιρό», λέει ο παιδίατρος Στεφάν Ντοζέ.

«Όλοι λένε ότι όλα πήγαν καλά στην κρίση COVID κι ότι ήμασταν φανταστικοί, κάτι που είναι αλήθεια, από τη στιγμή που κάναμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε να φανταστούμε… όμως οι δυσκολίες παραμένουν», συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version